Η απάντηση του Μανώλη Μητσιά στις αντιδράσεις της δήλωσης για την ομοφυλοφιλία. Τι τον πίκρανε…

Τεράστιος ντόρος δημιουργήθηκε από την συνέντευξη του σπουδαίου ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά που παραχώρησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για θέματα περι ομοφυλοφιλίας. Ο ίδιος που ούτε στιγμή δεν έθιξε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου, θέλησε μέσα από την σελίδα του στο FB να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, γράφοντας συγκεκριμένα: “Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα.

Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί.
Μιλώντας γι αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει.
Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν.”