Η Μαργαρίτα έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με το Νίκο Κουρή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, έδινε το δικαίωμα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη, χωρίς  όμως την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.   Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε από τον Νίκο Κουρή να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να μην επικαλείται πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Έπειτα από δύο αναβολές, η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του, Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε ως «απαράδεχτη, λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της.

Έτσι, ο Νίκος Κουρής και με δικαστική απόφαση, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης», αλλά μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη, καθώς η τελική κρίση υπερτερεί κάθε προσωρινής.