Μαργαρίτα για Μίκη: “Τους τελευταίους δύο μήνες παρακαλούσε να πεθάνει γιατί υπέφερε πάρα πολύ…”

Αυλαία με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη έριξε για τη φετινή σεζόν ο Τάσος Τρύφωνος στην εκπομπή «Τετ α τετ» στον Alpha Κύπρου. Η κόρη του εμβληματικού δημιουργού υποδέχτηκε τον παρουσιαστή στο εξοχικό της στο Βραχάτι Κορινθίας και έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, στη σχέση που είχε με τον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στο ζήτημα του Νίκου Κουρή.

«Άλλαξε η ζωή μου πολύ μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Τους τελευταίους δύο μήνες παρακαλούσε να πεθάνει γιατί υπέφερε πάρα πολύ».

«Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός, δεν ικανοποιούνταν ποτέ. Ήθελε όλο και κάτι παραπάνω» είπε μεταξύ άλλων.

«Τα παιδιά των διασήμων έχουν μία τερατώδη ζωή. Μεγαλώνουν με την εντύπωση ότι είναι διάσημα, πολύ σπάνια καταφέρνει το παιδί ενός διάσημου να τον ξεπεράσει. Αυτό είναι ένα μαρτύριο για εμάς».

Συνεχίζοντας ανέφερε:

«Η στενοχώρια μου είναι ότι δεν έζησα την κηδεία του και σαν κάθε άνθρωπος ήθελα να τον θάψω εγώ. Όχι τόσο τον Θεοδωράκη, αλλά τον πατέρα μου».

Όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί πως έχει δεχτεί πολλή «λάσπη». «Μου έχουν ρίξει πολλή “λάσπη”. Με έχουν διαβάλει πάρα πολύ. Είμαι ένα άτομο παλαβό, τρελό, αρπακτικό με λένε στην αγορά».

Αναφορικά με τον Νίκο Κουρή είπε: «Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή».

Για τα αρνητικά σχόλια ότι στις αφιερωματικές συναυλίες για τον Μίκη Θεοδωράκη τραγουδούν τραγουδιστές που δεν ταιριάζουν στο ρεπερτόριό του απάντησε: Ξεκινήσαμε με τον Αντώνη Ρέμο, την εποχή που τον φέραμε ήταν μεγάλο σκάνδαλο, τώρα λένε ότι Αντώνης Ρέμος με τη γλυκιά φωνή. Μετά ήταν η Πέγκυ Ζήνα.

Πριν ήταν η Αλέξια. Το ΄95 που έγινε η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο θα ξεκινούσε η Αλέξια. Ήρθε η Αλεξίου και μου είπε δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει εκείνη και να έρθω δεύτερη. Το είπα στην Αλέξια και την πήραν τα κλάματα.