Η ανάρτηση της Ελεονώρας, όλο νόημα: “Κατά βάθος είναι φουκαράς…”

Με ανάρτησή της στο Instagram Story της η Ελεονώρα Μελέτη στέλνει το δικό της μήνυμα απέναντι στις καταγγελίες των γυναικών ηθοποιών: «Ναρκισσισμός. Αρρωστημένος, ψυχοπαθολογικός έρωτας για τον εαυτό του. Από εκεί ξεκινά όλη αυτή η ανάγκη κάποιου να μειώσει τον άλλον με κάθε και όποιο τρόπο. Κατά βάθος είναι φουκαράς. Ξέρει ότι υστερεί και υποφέρει. Τρέφεται από τον θαυμασμό των άλλων και συνήθως τον κερδίζει γιατί πολλοί τον έχουν ψηλά, ακριβώς γιατί έχει μια ψεύτικη γοητεία, που αν δεν τους μυρίζεσαι από μακριά, μπορεί και να σε συνεπάρει.

Το κακό του πρόσωπο θα το δεις όταν πλήττεται το συμφέρον του και βέβαια όταν αρνηθείς να παίξεις το παιχνίδι του. Υπάρχουν παντού, όχι μόνο στο θέατρο. Η βία τους μπορεί να μην είναι σωματική, αλλά είναι εξίσου ισοπεδωτική για την ψυχή, ακριβώς επειδή ο ναρκισσισμός είναι χειριστικός. Έχει έναν μαγικό τρόπο να σε κάνει να νιώθεις υπεύθυνος για όλα, μα πάνω από όλα σε κάνει να αμφισβητήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, από το πόσο έντεχνα ή διεισδυτικά σε μειώνει και σε ταπεινώνει. Συνήθως έχουν αυλικούς για να παίρνουν δόσεις θαυμασμού, όποτε το χρειάζονται.

Τα θύματά του δεν μιλάνε γιατί το εργασιακό περιβάλλον και οι νόμοι που το διέπουν είναι έτσι δομημένοι που δύσκολα η βία διαχωρίζεται από το “έλα μωρέ κι εσύ, πάνω στη δουλειά μπορεί κι ο άλλος να πει κάτι παραπάνω” ή από το “αφού τον ξέρεις, είναι ιδιότροπος αλλά είναι καλός στη δουλειά του”. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις υγιής είναι να απομακρυνθείς από το περιβάλλον του.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.»

Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη