Μπεγνής για σκηνοθέτη: “Η αξιοπρέπειά μου δεν μου επέτρεπε να το κάνω…”

Για όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου μίλησε ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής και για τις εξελίξεις με τις καταγγελίες καθώς και για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για μια δική του πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχε.

 

 

 

 

 

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στα πρώτα χρόνια της πορείας του, δεν μπορούσε να ανεχτεί τον εκφοβισμό από σκηνοθέτη σε παράσταση, και αποχώρησε.

 

 

 

 

 

 

 

«Μεταξύ μας ξέραμε πόσο κακά μπορεί να περάσει κάποιος που θα πάει να δουλέψει με κάποιον Χ σκηνοθέτη ή ηθοποιό. Από προσωπική μου εμπειρία, όταν μια φορά σε μια παράσταση, στα πρώτα 3-4 χρόνια της πορείας μου, σε μια παράσταση μας φερόντουσαν πολύ άσχημα σε όλο τον θίασο, ένας συγκεκριμένος σκηνοθέτης, ενώ είχα ανάγκη από χρήματα και από τη συγκεκριμένη λαμπερή σκηνοθεσία, στον ένα μήνα προβών, σηκώθηκα και έφυγα. Δεν έφτασα ποτέ να είμαι μέλος της παράστασης. Δεν το άντεξα και καλά έκανα. Η αξιοπρέπειά μου δεν μου επέτρεπε να το κάνω, να μείνω και να υφίσταμαι όλο αυτό το bullying, τη μείωση της προσωπικότητάς μου. Πιστεύω ότι στο θέατρο αυτή τη στιγμή γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα και είναι πολύ ωραίο αυτό» δήλωσε ο ηθοποιός.

 

 

 

 

Για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Μέμος Μπεγνής δήλωσε: «Δεν το περίμενα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι γίνονται τέτοια πράγματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, που έχει δώσει ένα προφίλ καταρτισμένου, μορφωμένου, καλού ηθοποιού, ευγενούς ανθρώπου. Και λες κοίτα μερικές φορές τι κρύβει η εικόνα ενός ανθρώπου».