Ο πόλεμος της μυθοπλασίας την επόμενη σεζόν. Πως το ένα κανάλι “αντιγράφει” το άλλο…

Από τώρα ξεκίνησαν να ακονίζουν τα τηλεοπτικά τους μαχαίρια τα κανάλια, ποντάροντας όλα στην μυθοπλασία! Ωστόσο, το πρώτο “παρατράγουδο” είναι γεγονός. Με κοινή ανάρτησή τους στο Facebook, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς «Άγριες Μέλισσες», Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος, ανακοινώνουν και επίσημα πως η σειρά «Ντέρτι», η οποία είχε προγραμματιστεί να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023 από τον ΑΝΤ1, αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα σειρά.

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση, όμως, είναι οι σαφείς αιχμές που αφήνουν οι δημιουργοί της σειράς, για τον Alpha και την κίνησή του να βγάλει στον αέρα το ερχόμενο φθινόπωρο της σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», η οποία έχει παρόμοιο περιεχόμενο με το «Ντέρτι»

Η ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Πέτρος Καλκόβαλης, Λευτέρης Χαρίτος και Μελίνα Τσαμπάνη

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά «Ντέρτι» η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το «Ντέρτι» αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη… «