Η ιστορία της αδέσποτης Μυρτώς που λάτρεψε ο Μίκης!

Η Μυρτώ έχξω από το σπίτι του Μίκη

Μια συγκινητική εικόνα έκανε αυτές τις μέρες το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μια μαύρη σκυλίτσα που καθόταν έξω από την πόρτα, στο πλατύσκαλο, του σπιτιού της οδού Επιφανούς και Γαριβάλδη του Μίκη Θεοδωράκη λίγη ώρα μετά το θάνατό του.

Η σκυλίτσα αυτή, η οποία λέγεται Μυρτώ, δεν είναι της οικογένειας Θεοδωράκη αλλά γνωστό αδεσποτάκι του Φιλοπάππου. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν και ανάρτησε η Morfia Eyaggelidoy θα δείτε τη Μυρτώ να κάνει τις βόλτες της στο λόφο.
Η Μυρτώ φροντίζεται από τους εθελοντές εκεί, οι οποίοι και τη βάφτισαν Μυρτώ. Αγαπημένη της όμως γωνιά τα τελευταία 7-8 χρόνια για ξάπλες είναι το σπίτι της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη. Η οικογένεια τη φροντίζει, της δίνει φαγητό και την περιθάλπει ιατρικά κάποιες φορές που έχει ανάγκη.
Το σκυλί όμως βασικά είναι αδέσποτο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φροντίζουν οι άνθρωποι που φροντίζουν και τα υπόλοιπα αδέσποτα στην περιοχή εκεί, μεταξύ αυτών, γιατί πρέπει να τα γράφουμε, είναι και Morfia Eyaggelidoy, η οποία είναι γνωστή για τη σπουδαία δουλειά που κάνει για τα αδέσποτα στην περιοχή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com (Myrto Tzortzou | Facebook)
H αδέσποτη Μυρτώ απέναντι από την Ακρόπολη
Η Μυρτώ έχξω από το σπίτι του Μίκη

Πηγη: petpet.news