Ο γηραιότερος Έλληνας καλλιτέχνης έγινε…100 και τα γιόρτασε με πλήθος επωνύμων!!

Ο γηραιότερος Έλληνας καλλιτέχνης έγινε αισίως 100. Και όχι μόνο γιόρτασε τα γενέθλιά του, αλλά έκανε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ: τραγούδησε σε τόσο ψιλό τόνο σπάζοντας μέχρι σήμερα το ρεκόρ γκίνες. Ωστόσο η βραδιά είχε και άλλη μια έκπληξη: μετά από 70 ολόκληρα χρόνια συναντήθηκαν ξανά από την πρώτη φορά που είχαν συνεργαστεί ο Νάσος Πατέτσος και η Ζωζώ Σαπουντζάκη!

H Zωζώ χορεύει στα γενέθλια του Νάσου Πατέτσου

Τα 100 χρόνια του γιόρτασε ο θρύλος του ελαφρού τραγουδιού Νάσος Πατέτσος, και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος των δεκαετιών ΄50, ΄60 και ΄70 παραβρέθηκε στην σπουδαία βραδιά που διοργάνωσε ο υπογράφων και το ιστορικό στέκι του Μάνου Χατζιδάκι στο Παγκράτι  “Μαγεμένος Αυλός”.

Η τούρτα του Νάσου Πατέτσου

Ήταν μια βραδιά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα “ξεχασμένο” όνομα της δεκαετίας του ΄50 που έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια, θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και του τραγουδιού. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Άννα Φόνσου, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Κώστας Πρέκας, ο Τάκης Σαγιώρ, η Ελένη Ροδά, ο Κώστας Βενετσάνος, ο Τέλης Ζώτος, ο Μεγακλής Βιντιάδης, ο Όμηρος Ευστρατιάδης, ο Γιώργος Γεωργίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Νάντια Καραγιάννη, η Νανά Δόμβρου, ο Πάνος Κατέρης, η Δέσποινα Τσολάκη, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας καθώς και πλήθος μουσικών έδωσαν το παρών τους στην ιστορική  εκδήλωση κάνοντας τον γηραιότερο πλέον καλλιτέχνη της Ελλάδας να λάμπει από συγκίνηση.

Κώστας Πρέκας και Σπύρος Μπιμπίλας

Μια τεράστια τούρτα δημιουργίας των ζαχαροπλαστείων “Μπακάλογλου” με τον αριθμό 100 σε γαλάζιο χρώμα και με τις λέξεις “Να ζήσεις Νάσο μας” μετέφερε ο ιδιοκτήτης του “Μαγεμένου Αυλού” Δημήτρης Θεοφίλου ανάμεσα από το πλήθος των καλεσμένων. Συγκινημένος παίρνοντας το μικρόφωνο είπε στους παρευρισκόμενους: “Θα σας πω και κάτι που δεν γνωρίζετε. Το 1953, δύο νεαρά παιδιά εκείνης της εποχής κλήθηκαν να παίξουν για πρώτη φορά σε μια ιστορική ταινία με πρωταγωνιστή τον τεράστιο ηθοποιό Πέτρο. Αυτά τα δύο παιδιά ήταν ο Νάσος Πατέτσος και η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Ζωζώ Σαπουντζάκη και Φώτης Μεταξόπουλος

Στο κέντρο επικρατεί παγωμάρα καθώς οι δύο καλλιτέχνες είχαν να συναντηθούν από τότε με το Νάσο Πατέτσο να αναφωνεί: “πω πω Παναγία μου. Δεν το θυμόμουν καθόλου αυτό”. Αμέσως η βασίλισσα της νύχτας βρέθηκε δίπλα από τον Νάσο Πατέτσο και του τραγούδησε το “Happy birtday” εν μέσω μικρών πυροτεχνημάτων. Ωστόσο ο θρυλικός καλλιτέχνης δεν αρνήθηκε να τραγουδήσει και μια παλιά επιτυχία που ερμήνευε με την Σοφία Βέμπο, φτάνοντας ακόμα και σήμερα η φωνή του σε πολύ ψιλές νότες και με τον Κώστα Βενετσάνο να αναφωνεί: “αυτή την στιγμή ο Νάσος Πατέτσος σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στο τραγούδι. Η προηγούμενη ερμηνεύτρια που έφτασε σε τόσο υψηλές νότες ήταν 96 ετών. Και αυτό θα φροντίσω να τοπροωθήσω δεόντως ώστε να καταγραφεί στο Γκίνες” είπε συγκινημένος ο ηθοποιός και τραγουδιστής.

Τέλης Ζώτος και Τάκης Σαγιώρ
Άννα Φόνσου και Μεγακλής Βιντιάδης
Ο Νάσος Πατέτσος με τον Όμηρο Ευστρατιάδη
Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας με τον Νάσο Πατέτσο
Η Χρύσα Παπαϊωάννου με το Νάσο Πατέτσο
Ο ιδιοκτήτης του Μαγεμένου Αυλού, Δημήτρης Θεοφίλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO:
https://fb.watch/kUnyenmlfq/