Υφυπουργός εργασίας: Έτσι μπορεί ο Μουτσινάς να υιοθετήσει παιδί…

Χάρηκα πολύ που άκουσα από τον κύριο Μουτσινά, με τον οποίο δεν σας κρύβω ότι έχω μιλήσει και η ίδια προσωπικά για να καταλάβω και τις όποιες δυσκολίες έχει βρει, γιατί το κράτος αν δεν ακούει, δε μπορεί να διορθώνει».

Η απόφαση που πήραν ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαίρη Συνατσάκη να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα social media, αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Η Τατιάνα Στεφανίδου, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, φιλοξένησε στο T-Live την υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε ως αρμόδια για τις προϋποθέσεις υιοθεσίας και αναδοχής.

«Τα έχουμε αλλάξει σχεδόν όλα. Πριν από τον Ιούνιο που ξεκίνησε και η λειτουργία του νέου εθνικού συστήματος υιοθεσιών-αναδοχών έπρεπε ο κάθε γονιός να πάει σε δομή δομή να κάνει αίτηση διαφορετική σε κάθε δομή, να καταθέσει διαφορετικά δικαιολογητικά, όπως είπε και ο κύριος Νίκος Μουτσινάς στο βίντεο. Και αυτό σήμαινε πως κάθε δομή έπρεπε να βρει ένα παιδί για τον γονιό αυτό, δηλαδή τέσσερα χρόνια αναμονής αλλά και αδιαφάνεια. Τώρα όμως έχουμε ένα νέο εθνικό σύστημα, στο οποίο μπορεί μια οικογένεια ή και ένας μόνος γονέας, που να είναι κάτω από την ηλικία των 60 ετών και δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, μέσα σε έναν χρόνο θα μπορέσει να υιοθετήσει ένα παιδί» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός και εξήγησε τη διαδικασία των δικαιολογητικών.

Ακόμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Νίκο Μουτσινά: «Χάρηκα πολύ που άκουσα από τον κύριο Μουτσινά, με τον οποίο δεν σας κρύβω ότι έχω μιλήσει και η ίδια προσωπικά για να καταλάβω και τις όποιες δυσκολίες έχει βρει, γιατί το κράτος αν δεν ακούει, δε μπορεί να διορθώνει».

Πηγή: Tlife