Θρίλερ: Όλη η αλήθεια για το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ξανθόπουλο!

Θρίλερ με την ταφή του τελευταίου στάρ του ελληνικού κινηματογράφου Νίκου Ξανθόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής. Θα γίνει αποδεκτή η τελευταία του επιθυμία και θα ταφεί στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που έχει ο ίδιος χτίσει στο κτήμα του στην Παιανία ή θα αποτεφρωθεί στην Ριτσώνα; Αυτά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso  και την τελική απόφαση της οικογένειας η κηδεία του μεγάλου στάρ του ελληνικού κινηματογράφου να γίνει την Τρίτη στις 13.00 από το Ά Νεκροταφείο,  πολιτική!

Η καρδιά του “λιονταριού” δεν άντεξε τελικά! Ο Νίκος Ξανθόπουλος, το “παιδί του λαού”, ο στάρ της δεκαετίας του ΄60, του ΄70, του ΄80 έφυγε από τη ζωή ξημερώματα Κυριακής σε ηλικία 89 ετών, χωρίς κανείς να το περιμένει και κάνοντας όλη την Ελλάδα να δακρύσει με την δυσάρεστη είδηση. Η Espresso  με εκτενή ρεπορτάζ ήταν η μόνη εφημερίδα που είχε αποκαλύψει όλη την περιπέτεια της υγείας του μεγάλου καλλιτέχνη, όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα και με τον θάνατό του, ο μεγάλος στάρ κατάφερε να συγκινήσει όχι μόνο την γενιά εκείνη που τον λάτρεψε έχοντας στο πλευρό του την Μάρθα Βούρτση ή την Άντζελα Ζήλεια ως συμπρωταγωνίστριες στις μελό ταινίες του Απόστολου Τεγόπουλου, αλλά και νεότερες γενιές που άκουγαν από τους γονείς τους για τον “κατατρεγμένο” και “καταφρονεμένο” Νίκο Ξανθόπουλο. Άλλωστε ο τίτλος “Παιδί του λαού” δεν βγήκε τυχαία. Ούτε από κάποια κυκλώματα προώθησης, κάτι που ο μεγάλος ηθοποιός απεχθανόταν. Του το έδωσε ο ίδιος ο λαός που τον αγάπησε και κατόπιν τον τίτλο αυτό τον χρησιμοποιούσε ο Απόστολος Τεγόπουλος σε όλες τις αφίσες των ταινιών του.

Κυριακή πρωί, και η οικογένεια του μεγάλου πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά θα έπρεπε να μεταβεί από το σπίτι τους στην Παιανία, στο κέντρο αποκατάστασης που είχε μεταφερθεί ο άνθρωπός τους. Ωστόσο το τηλεφώνημα των γιατρών δεν ήταν καλό. Στην ουσία, τους ενημέρωνε πως η υγεία του Νίκου έχει πάρει άλλη στροφή. Κάτι που δεν περίμενε κανείς μιας και το λιοντάρι του Πόντου, είχε ξεπεράσει τον μεγάλο κίνδυνο.

Το ιστορικό της υγείας του μεγάλου καλλιτέχνη ξεκινάει το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Τα παιδιά της, αμέσως την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου η γιατροί διαπιστώνουν την κρισιμότητα της υγείας της. Από την άλλη, ο Νίκος Ξανθόπουλος νυχθημερόν δεν μπορούσε να ξεπεράσει την ξαφνική ασθένεια της συζύγου του. Δεν έτρωγε καλά, δεν κοιμόταν παρά ελάχιστα, δεν ασχολούνταν με τίποτα. Η αρχή του τέλους για τον μεγάλο ηθοποιό και τραγουδιστή είχε έρθει. Ακόμα και οι αναρτήσεις του στα social media από καθημερινές, είχαν αντικατασταθεί με μια φορά την εβδομάδα. Παιδιά και εγγόνια, βρίσκονταν δίπλα στον ηθοποιό γνωρίζοντας ότι αν πάθει κάτι κακό η Εριφύλλη του, ο Νίκος δεν πρόκειται να το ξεπεράσει.

Μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας, η πολυαγαπημένη του Εριφύλλη γύρισε στο σπίτι. Ωστόσο τα προβλήματα υγείας που είχε να αντιμετωπίσει για την Εριφύλλη από εδώ και πέρα όλη η οικογένεια Ξανθόπουλου, ήταν μεγάλα. Γολγοθάς. Ο ευαίσθητος καλλιτέχνης μέρα με την ημέρα μαράζωνε. Όλα είχαν αλλάξει για το πιο ευτυχισμένο καλλιτεχνικό ζευγάρι που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Η Εριφύλλη πλέον δεν μπορούσε να κόψει ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο και να το προσφέρει στο Νίκο της, όπως έκανε για πάνω από μισό αιώνα. Δεν μπορούσε να σκάψει, να φυτέψει, να κλαδέψει. Η υγεία του μεγάλου καλλιτέχνη, δεν είχε γυρισμό. Στις 20 του Δεκέμβρη ο Νίκος Ξανθόπουλος παθαίνει κρίση, τα παιδιά του πανικόβλητα καλούν το ΕΚΑΒ και από εκεί βρίσκονται στην “Βουγιουκλάκειο” κλινική του Αιγάλεω. Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και αμέσως όλο το ιατρικό προσωπικό κάνει αγώνα δρόμου για το “παιδί του λαού”. Για 34 μέρες βρίσκεται στην εντατική. Ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στα τεχνικά μέσα που του έχουν παρασχεθεί. Μόλις ανήμερα των Χριστουγέννων, μια αχτίδα αισιοδοξίας άρχισε να φαίνεται για τον αγαπημένο ηθοποιό, καθώς ως εκ θαύματος άνοιξε τα μάτια του. Λίγες ημέρες αργότερα το “λιοντάρι” Ξανθόπουλος όχι απλά παίρνει στροφή και βγαίνει νικητής από την μάχη, αλλά οι γιατροί του δίνουν εξιτήριο για κέντρο αποκατάστασης. Όλη η οικογένεια, η Εριφύλλη, τα τέσσερα παιδιά του και τα πέντε εγγόνια του πλέον περιμένουν από μέρα σε μέρα να επιστρέψει στο σπίτι τους.


Ωστόσο Κυριακή ξημερώματα ο Νίκος Ξανθόπουλος φεύγει σαν πουλάκι στον υπνό του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Espresso ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε δώσει εντολή στα παιδιά του, να ταφεί δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία Μητρόπολη αλλά και από τον δήμο. Από την άλλη η υγεία της πολυαγαπημένης του συζύγου Εριφύλλης δεν αφήνει πολλά περιθώρια ούτε για κωλυσιεργεία στα διαδικαστικά θέματα της ταφής, ούτε για δεύτερες σκέψεις. Έτσι η οικογένεια προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια ημέρα της εξοδίου ακολουθίας. Η κλονισμένη υγεία της Εριφύλλης είναι άλλωστε και ο λόγος που ο μεγάλος ηθοποιός και τραγουδιστής δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, παρά μονο θα διαβαστεί μια ευχή όπως γίνεται σε όλες τις πολιτικές κηδείες!