Η τελευταία φωτογραφία του Ορφέα Ζάχου και οι άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του!

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του σπουδαίου καρατερίστα Ορφέα Ζάχου. Ο σπουδαίος ηθοποιός, έφυγε χθες 19 Δεκεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Αν και ο ίδιος μίλησε μόνο μια φορά δημοσιώς τον περασμένο Ιανουάριο στο RespectNews ωστόσο, κάθε μέρα όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από γείτονες του στην περιοχή της Κυψέλης, για την ήρεμη και γαλήνια ζωή που ζούσε.
Ο Ορφέας Ζάχος, σύμφωνα με γείτονές του, δεν παντρεύτηκε ποτέ. Αντιθέτως έμενε στο ίδιο σπίτι με την πολυαγαπημένη αδερφή του. Τα δυο αδέρφια ζούσαν ο ένας για τον άλλον, πιο αγαπημένα από κάθε άλλο. Ο ηθοποιός αποσύρθηκ από την ενεργό δράση και έκτοτε αφοσιώθηκε στην περιπόιηση της πολυαγαπημένης του αδερφής. Καθημερινά με το καπελάκι που φορούσε, κατέβαινε στη Φωκίωνος Νέγρη, έπινε τον καφέ του και ξανά ανηφόριζε για το σπίτι του. Σύμφωνα με φίλο της οικογένειας του Ορφέα Ζάχου, ο ίδιος στο σπίτι, δεν είχε το παραμικρό που να του θύμιζε το παρελθόν του ως ηθοποιό. “Δεν ήθελε να θυμάται τίποτα από αυτό” μας τόνισε ο ίδιος άνθρωπος.

Ο Ορφέας Ζάχος την δεκαετία του ΄90 στην σειρά “Αστυνόμος θανάσης Παπαθανάσης”

O Ορφέας Ζάχος, τον περασμένο Ιανουάριο είχε μιλήσει για πρώτη και τελευταία φορά δημοσίως και μέσα από το RespectNews έδινε την δική του απάντηση, γιατί δεν είχε δώσει ποτέ συνέντευξη μέχρι σήμερα. “Τα χρόνια πέρασαν πλέον. Δεν θεωρούσα πως μέσα από μια συνέντευξη μπορώ να προσφέρω κάτι. Εγώ πλέον έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και πολλά χρόνια και ίσως να μη με θυμούνται ή να μην ξέρουν ότι ζω.
Άρα δεν θα χρησιμεύσω ούτε στον δημοσιογράφο που θα μου πάρει συνέντευξη” λέει συγκινημένος που τον θυμηθήκαμε, ενώ συμπληρώνει: “πείτε ότι δεν έδώσα ποτέ συνέντευξη γιατί ήθελα να τα ξεχάσω όλα. Ίσως αυτό είναι το καλύτερο” λέει ενώ προσπαθώντας να μας αποχαιρετήσει προσπαθούμε να του εκμαιεύσουμε λίγες ακόμα λέξεις: “ήταν απλά ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα. Τα χρόνια πέρασαν και οι αναμνήσεις φεύγουν” λέει λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο!