Ο Ορφέας Ζάχος είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου αλλά και ο μοναδικός ηθοποιός που δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του. Αν και έχει παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες την χρυσή εποχή του κινηματογράφου, εκείνος δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει ούτε για τις εμπειρίες του όταν μεσουρανούσε ούτε και για την προσωπική του ζωή.
“Η Κόμισσα της Κέρκυρας”, “Ο Τζαναμπέτης”, “Καλώς ήρθε το δολάριο”, “Ο γεροντοκόρος”, “Η Λίζα και η άλλη”, “Καπετάν φάντης μπαστούνι” και πολλές άλλες εμπορικές ελληνικές ταινίες τον είχαν μέσα στα δυνατά κάστ ηθοποιών.

Αν και το όνομά του μπορεί στις νεότερες γενιές να μην λέει πολλά, ωστόσο είναι χαρακτηριστική φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ίδιος μέσα από το RespectNews σήμερα σπάει την σιωπή του και δίνει την δική του απάντηση, γιατί δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη μέχρι σήμερα. “Τα χρόνια πέρασαν πλέον. Δεν θεωρούσα πως μέσα από μια συνέντευξη μπορώ να προσφέρω κάτι. Εγώ πλέον έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και πολλά χρόνια και ίσως να μη με θυμούνται ή να μην ξέρουν ότι ζω.
Άρα δεν θα χρησιμεύσω ούτε στον δημοσιογράφο που θα μου πάρει συνέντευξη” λέει συγκινημένος που τον θυμηθήκαμε, ενώ συμπληρώνει: “πείτε ότι δεν έδώσα ποτέ συνέντευξη γιατί ήθελα να τα ξεχάσω όλα. Ίσως αυτό είναι το καλύτερο” λέει ενώ προσπαθώντας να μας αποχαιρετήσει προσπαθούμε να του εκμαιεύσουμε λίγες ακόμα λέξεις: “ήταν απλά ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα. Τα χρόνια πέρασαν και οι αναμνήσεις φεύγουν” λέει λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο!
Για την ιστορία να πούμε ότι ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και το 1957 ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο, ενώ τρία χρόνια αργότερα στον κινηματογράφο.



