Τα οφέλη από τα θαλάσσια μπάνια του καλοκαιριού!

Το αλάτι που περιέχεται στο θαλασσινό νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα και δρα ως φυσικό απολεπιστικό: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνει την παραγωγή νέων.

  • Το θαλασσινό νερό αναπληρώνει τα μεταλλικά στοιχεία στο δέρμα μας. Ειδικότερα, το μαγνήσιο βελτιώνει την ενυδάτωση του, καθώς και τη συνολική εμφάνιση.
  • Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία έγκειται στην ικανότητά του να θεραπεύσει το κατεστραμμένο και ερεθισμένο δέρμα.Το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να θεραπεύσει πολλές παθήσεις του δέρματος, όπως η ατοπική δερματίτιδα, οι ευρυαγγείες, η ψωρίαση και το έκζεμα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι πολύ χρήσιμο για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων, εξανθημάτων και εκδορών: το αλάτι και το χλωριούχο κάλιο φαίνεται να είναι υπεύθυνα σε σημαντικό βαθμό για αυτά τα ευεργετικά, επιδιορθωτικά αποτελέσματα.

Συνολικά,το θαλασσινό νερό βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος, αυξάνει την ελαστικότητά του, ανακουφίζει και θεραπεύει.

Το θαλασσινό νερό και το ανοσοποιητικό σύστημα

 

Το κολύμπι στο νερό της θάλασσας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη γενική υγεία μας.

Μια μελέτη έχει δείξει ότι οι ντομάτες που καλλιεργούνται με θαλασσινό νερό έχουν υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών από εκείνες που καλλιεργούνται με φρέσκο νερό. Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι αυτές οι ντομάτες μπορούν να βελτιώσουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

  • Όντας τόσο πλούσια σε πολλά στοιχεία ζωτικής σημασίας, το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το μηχανισμό επούλωσης του σώματος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ανοίγει τους πόρους του δέρματος, επιτρέποντάς τους να απορροφήσουν μεταλλικά στοιχεία της θάλασσας, ενώ παράλληλα τους βοηθάει να αποβάλουν βλαβερές τοξίνες, υπεύθυνες για πολλές ασθένειες.
  • Επίσης,αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα μας, και ως εκ τούτου την ποσότητα των ωφέλιμων στοιχείων που χρειάζεται το αίμα για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.
  •  Ο θαλασσινός αέρας και η θαλάσσια ομίχλη είναι γεμάτοι από αρνητικά φορτισμένα ιόντα υδρογόνου, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η εισπνοή θαλάσσιων σταγονιδίων μπορεί κατά συνέπεια να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, και να ενισχύσει τη συνολική υγεία κάθε κυττάρου και οργάνου στο σώμα μας.
  • Το ιώδιο που περιέχεται στο θαλασσινό νερό υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ενισχύει τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς.Όντας ένα μεγάλο φυσικό αντισηπτικό, αυξάνει επίσης σημαντικά την ικανότητα του σώματός μας να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να σκοτώνει παράσιτα, βακτήρια και μύκητες.

Δύο περισσότερα οφέλη:

  • Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του ορυκτών. Στην πραγματικότητα, η θαλασσοθεραπεία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με την αναπλήρωση βασικών μετάλλων στο σώμα μας,  τα οποία έχουν εξαντληθεί λόγω των διαφορετικών εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων.
  • Το θαλασσινό νερό έχει επίσης τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυώματος, καθώς και να θεραπεύσει τη βρογχίτιδα και την ιγμορίτιδα. Η εισπνοή χλωριούχου νατρίου ή θαλασσινού νερού, βοηθά στη χαλάρωση της βλέννας και στη θεραπεία πνευμονικών προβλημάτων.