Πάνος Μιχαλόπουλος: “Ψέμματα η επιστροφή μου στην τηλεόραση…”

“Είναι όλα ψέμματα. Εγώ προσωπικά ως Πάνος Μιχαλόπουλος δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Το “χρηματοκιβώτιο” Μιχαλόπουλος έκλεισε”.
Με αυτή την φράση ο γνωστός και ακριβοθώρητος ηθοποιός Πάνος Μιχαλόπουλος, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, αποκλειστικά μέσω της εφημερίδας Espresso,  βάλει τέλος στην φημολογία επιστροφής του στην τηλεόραση, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε στο “Πρωϊνό μας” και στην Φαίη Σκορδά, την συνέντευξη που έκανε με τον γνωστό σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, η οποία θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα το πρωί, στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την τηλεκριτικό, ο σκηνοθέτης με τις μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, της αποκάλυψε και τις διαπραγματεύσεις στις οποίες  βρίσκεται  με τον σπουδαίο και δυσεύρετο ηθοποιό Πάνο Μιχαλόπουλο, ο οποίος έχει να εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση περισσότερα από 15 χρόνια. Ανέφερε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Γραμμέλη:  “Συνάντησα τον Μανούσο Μανουσάκη με αφορμή την συνέχιση του “Κόκκινου Ποταμιού” που ξεκινάει στις 4 του μήνα. Να τα λέμε για τους ανθρώπους που εκτιμούμε και που φιλοξενούμε στην εκπομπή. Η συνέντευξη είναι μεγάλη και θα την δούμε την Δευτέρα στο “Πρωίνό μας”. Ο Μανούσος Μανουσάκης μου αποκάλυψε τι σκέφτεται να κάνει του χρόνου, οριστικά. Επιστρέφει όπως είναι γνωστό το “Τμήμα Ηθών” στον ΑΝΤ1 με δύο επεισόδια την εβδομάδα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι ο Πάνος Μιχαλόπουλος ο οποίος απέχει εδώ και πολλά χρόνια από την τηλεόραση με δική του απόφαση και επιλογή, βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο συζητήσεων, προκειμένου να επιστρέψει στην σειρά. Η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ των δύο ανδρών, δηλαδή μεταξύ του Μανούσου Μανουσάκη και του Πάνου Μιχαλόπουλου. Ελπίζουμε να κλειδώσει και να οριστικοποιηθεί. Είναι σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είμαι πολύ καθαρή και σαφής και πιστεύει ο Μανούσος ότι αυτή η συμφωνία θα ολοκληρωθεί”.

Ωστόσο, ο Πάνος Μιχαλόπουλος ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, ήταν απόλυτος σε όσα ανέφερε. Πάντα ευγενικός, λιγομίλητος και λόγω της μακρόχρονης φιλίας που έχει με τον υπογράφοντα, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είναι όλα ψέμματα αγόρι μου. Με πήραν τηλέφωνο και εμένα φίλοι και γνωστοί και μου τα είπαν, εδώ που βρίσκομαι. Επειδή σε εμπιστεύομαι και έχω δώσει τα τελευταία χρόνια ορισμένες συνεντεύξεις μόνο σε εσένα, σου λέω το εξής: όλα αυτά τα οποία γράφονται είναι όλα ψέμματα. Δεν γνωρίζω τίποτα και δεν έχω καμιά πρόταση για το “Τμήμα Ηθών”. Δεν γνωρίζω το θέμα και δεν θα έκανα κάτι για τον ΑΝΤ1 για τον λόγο που γνωρίζεις εσύ από παλιά. Δισεκατομμύρια έχω χαρίσει. Άλλα, όχι. Τελείωσε.  Το “χρηματοκιβώτιο” έκλεισε”.

Και ποιο είναι το αγκάθι που κρατάει παγωμένες τις σχέσεις του με τον ΑΝΤ1, εδώ και πολλά χρόνια; Η απόλυση του γιου του από το κανάλι του Αμαρουσίου, όπου εργαζόταν ως τεχνικός, στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Μάλιστα, τότε συζητιόταν το όνομά του για να συμμετάσχει στο «Dancing with the stars», κάτι που δεν έγινε τελικά, γιατί, όπως είχε αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του το 2010, ήταν πολύ χολωμένος από την άδικη απόλυση του γιού. Έλεγε χαρακτηριστικά τότε: «Να συμμετάσχω στο αυτοαποκαλούμενο talent show του ΑΝΤ1 που έδιωξε τον γιο μου, τον Σωτήρη, ύστερα από 12 χρόνια που δούλευε εκεί ως οπερατέρ; Πλάκα μού κάνεις; Έπεσα από τα σύννεφα όταν τον απέλυσαν. Μου έλεγε παλιά ο Κυριακού ότι “Το παιδί σου είναι και παιδί μου” και “Ο μισός ΑΝΤ1 χτίστηκε από σένα”, κι αφήνει κάποια ανθρωπάκια του να διώχνουν το παιδί μου – “παιδί του”; Και θα πάω εγώ να του χορέψω και στο “Dancing”; Χυδαιότητα είναι αυτό» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων. Να θυμίσουμε πως ο σπουδαίος ηθοποιός με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, το 2008 αποφάσισε να κατεβάσει ρολά τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και στα θέματα δημοσιότητας. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια μέσα  από τις δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις που παραχώρησε στον υπογράφοντα και την Espresso είχε μιλήσει για την αλλαγή στη ζωή του και την καθημερινότητά του, ο οποίος πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη γη των προγόνων του, στην Καλαμάτα ως αγρότης.