Σόμπολος για Πάτρα: “Αν είναι έγκλημα, θα έχουμε το έγκλημα του αιώνα”

Ο κορυφαίος αστυνομικός συντάκτης, Πάνος Σόμπολος ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλατό της εκπομπής, “Αλήθειες με τη Ζήνα και μεταξύ άλλων μίλησε για την υπόθεση-θρίλερ που απασχολει το πανελλήνιο,  με τους θανάτους των τριών αδελφών από την Πάτρα που έφυγαν  από τη ζωή  μέσα σε δυόμιση χρόνια.

“Έχω καλύψει στη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου πορεία δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα, δυστυχήματα, ατυχήματα διαφόρων ειδών. Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να συμβαίνουν παθολογικά αίτια ή εγκληματική ενέργεια..

Στα παθολογικά αίτια μπορεί να είναι κληρονομικότητα, μπορεί να είναι κάποια ασθένεια που δεν εντοπίστηκε. Μπορεί να είναι αμέλεια του ιατρικού προσωπικού, μπορεί να μην έγιναν κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν και φυσικά η εγκληματική ενέργεια. Δεν πρέπει να βγάζουμε μόνοι μας συμπεράσματα και να λέμε αυτός είναι αθώος ή ένοχος…

Θα πρέπει να περιμένουμε. Να μην δικάζουμε και καταδικάζουμε. Στο τραπέζι των ερευνών υπάρχουν όλα τα ενδεχόμενα που εξετάζονται με μεγάλη προσοχή από τους ειδικούς και τις Αρχές…

Έχω πάρει συνεντεύξεις από γυναίκες που ενώ μου μιλούσαν να πηγαίνει το δάκρυ κάτω και να φωνάζουν για τον σύζυγό της που είχε χαθεί “βοηθήστε με να βρούμε τον σύζυγό μου” και να κλαίει με μαύρο δάκρυ. Και αποδεικνύεται αυτή που έκλαιγε ήταν η ίδια που είχε σκοτώσει με τον εραστή της τον σύζυγό, τον είχε θάψει.

Επειδή δεν έκλαψε σημαίνει ότι είναι ένοχη; Το αν κλαίει ή όχι κάποιος δεν αποτελεί στοιχείο της έρευνας….

Όχι συμπεράσματα εμείς. Αφήστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Αν είναι έγκλημα, θα έχουμε το έγκλημα του αιώνα”, τόνισε χαρακτηριστικά.