Νέα εξέλιξη: «έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια Μαλένας και Ίριδας»

Λίγη υπομονή ακόμα συνέστησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος από την αρχή υποστήριζε ότι στους αιφνίδιους θανάτους των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου υπήρχε εγκληματική ενέργεια.

Η ανθρωποκτονία από πρόθεση ήδη «έδεσε» ως κατηγορία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο συνελήφθη η 33χρονη μητέρα της και είναι θέμα χρόνου να έχουμε εξελίξεις και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς όπως είπε ο κ.Λέων, «έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια» και στα δύο πρώτα παιδιά.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες, έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά. Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Και συμπλήρωσε ότι η αιτία θανάτου ειδικά για το βρέφος (την Ίριδα) είναι πολύ καλά δεμένη και ξεκάθαρη:

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

 

«Η Τζωρτζίνα θα ζούσε αν υπήρχε παρέμβαση από τον Απρίλιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» κανένας γιατρός από την Πάτρα δεν έχει ακόμα δώσει κατάθεση στις Αρχές, παρότι η υπόθεση έχει προχωρήσει και έχουμε ήδη τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Μια δολοφονία που σύμφωνα με πληροφορίες από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αν οι Αρχές είχαν κινητοποιηθεί μετά την ενημέρωση (το δεύτερο τηλεφώνημα) που είχε γίνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τον Απρίλιο.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του Νοσοκομείου, αν εισακούγονταν οι προειδοποιήσεις ότι «κάτι δεν πάει καλά», ίσως το παιδί να ζούσε ακόμα…

Κάποιες άλλες πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας, αναφέρουν ότι υπάρχει και βίντεο από το Νοσοκομείο Ρίου που αποδεικνύει ότι η η Τζωρτζίνα ήταν πολύ ήρεμη και πως το πρόβλημα υγείας, που (δήθεν) αντιμετώπιζε, είχε αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η οποία μίλησε στο ΣΚΑΪ, υπήρξε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού να δεχθεί βοήθεια:

«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού»... Επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν».