“Είναι προφανές πως μετά από 7 μήνες η ουσία έχει μεταβολιστεί και δεν μπορεί να ανιχνευθεί»

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφορικά με τα όσα είχε πει η 33χρονη για τον θάνατο της Ίριδας πως επήλθε μεταξύ 08:00 – 09:00 το πρωί, ενώ επισήμως επήλθε αρκετές ώρες αργότερα, ανέφερε ότι «η εν λόγω πρωινή ώρα προκύπτει από την εντύπωση που ίσως αποκόμισε η ίδια», καθώς και ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και την ώρα που έκανε τις δηλώσεις».

«Η ίδια αναφέρει ότι νωρίτερα είχε σηκωθεί και είχε ελέγξει το μωρό, πιθανότητα ήταν εκείνη η ώρα, μεταξύ 8-9 το πρωί. Ήταν Σάββατο, σηκώθηκαν γύρω στις 11 παρά και πήγαν να δουν το μωρό και είδαν πως δεν αναπνέει».

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως «η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας» και πως όσα ξέρει τα έχει ακούσει από μαρτυρίες και συζητήσεις.

Αναφορικά με την μαρτυρία για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά την νοσηλεία της στο Ωνάσειο, στην οποία έδειξε να επιμένει, παρά την ρητή διάψευση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «γενικά για την στάση της μητέρας και της σχέσης της με το παιδί, υπάρχει μια μαρτυρία που έχει λάβει και η μητέρα πριν συλληφθεί, αλλά και ο προηγούμενος συνήγορος της και εγώ. Υπάρχει αναφορά πως είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα η συγκεκριμένη ουσία σε προγενέστερο χρόνο».

Πάντως σημείωσε πως δεν υποστηρίζει ότι «αυτή η χορήγηση ήταν η αιτία θανάτου. Είναι προφανές πως μετά από 7 μήνες η ουσία έχει μεταβολιστεί και δεν μπορεί να ανιχνευθεί» ενώ για αυτά τα γεγονότα λέει πως βρίσκονται σε γνώση από «ένα άτομο που εκείνο το διάστημα εργαζόταν στο νοσοκομείο και προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές».

Τι είπε για το αίτημα αποφυλάκισης

«Περιμένουμε την ολοκλήρωση των τεχνικών εκθέσεων που θα συνοδεύουν το αίτημα και θα πλαισιώνουν την μαρτυρία της Ρούλας Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν στις 29 Ιανουαρίου», τόνισε ο συνήγορος.

Όπως σημείωσε, «δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, η θέση της είναι δηλωμένη και πάγια. Της προκαλεί άσχημη εντύπωση ότι ακούγονται πολλές ψευδείς και αντικρουόμενες μεταξύ τους πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση», ενώ για τον Μάνο Δασκαλάκη ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επαφές και συνομιλίες μαζί του.

Για την αίτηση διαζυγίου λέει πως δε αποτελεί προτεραιότητα της 33χρονης