Το νέο αίτημα για την κεταμίνη – Η ενδονοσοκομειακή δεν είναι ίδια με αυτή που κυκλοφορεί παράνομα

Νέο αίτημα για την κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη δεν είναι ίδια με αυτή που κυκλοφορεί παράνομα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

Η ταυτότητα της κεταμίνας θα λύσει το μυστήριο της πορείας της. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

 

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο» επεσήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Οι διαφορές στην κεταμίνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Δεν είναι επί της ουσίας το ίδιο φάρμακο. Όπως επεσήμανε στο Star η καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τη σκυτάλη στις καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια πήρε το ιατρικό προσωπικό του Ρίου που ήταν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022. Συνολικά θα καταθέσουν 16 άτομα.
Πηγη: Fthis