Η Ελλάδα στον πάγο: Μέχρι -14c η σημερινή θερμοκρασία!

Συνεχίζεται η επέλαση του πολικού ψύχους σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν σε πολλές περιοχές κάτω από το 0, τις χιονοπτώσεις να είναι έντονες στα βόρεια και ορεινά, δημιουργώντας προβλήματα, ενώ αγωνία επικρατεί για την κατάσταση στους δρόμους τις βραδινές ώρες, οπότε και αναμένεται παγετός.

Λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Λέανδρος», που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες όλη την Ελλάδα και θα συνεχιστεί και την Κυριακή, χιόνια έπεσαν στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί η Πάρνηθα.

Πολικές θερμοκρασίες αναμένονται την Κυριακή, με τον υδράργυρο να πέφτει στα βόρεια ακόμη και στους -14 βαθμούς.

Στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, αλλά και νοτιότερα προς Φθιώτιδα και Βοιωτία μεταφέρθηκε, το Σάββατο, το κύμα της κακοκαιρίας.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι περιορισμένα τα προβλήματα, ενώ όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ουσιαστικά απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα από τον κόμβο των Ραχών στο 242 χιλιόμετρο μέχρι η Μαλακάσα και το 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Αθηνών.

Επίσης η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον δρόμο από Χαλκίδα προς Σχηματάρι στο ρεύμα προς το Σχηματάρι.