Μέρα μνήμης: η τελευταία εμφάνιση της Κατίνας Παξινού!!!

Ιερό τέρας. Στην κορυφαία Κατίνα Παξινού θα μπορούσε να αποδοθεί ο τίτλος αυτός, μιας και της αξίζει επάξια και όχι σε όλους αυτούς που σήμερα μας βομβαρδίζουν με τον τίτλο αυτό.  Μια τεράστια μορφή της υποκριτικής τέχνης, η Κατίνα Παξινού, έφυγε σαν σήμερα στις 22 Φεβρουαρίου 1973 από καλπάζουσα μορφής καρκίνου. Η ιέρεια της παγκόσμιας 7ης τέχνης, όπως την έχουν αποκαλέσει οι ξένοι δημοσιογράφοι, είναι η γυναίκα θρύλος και ίσως η μόνη Ελληνίδα ηθοποιός που συγκλίνουν όλοι στην άποψη ότι κατάφερε να βγάλει το Ελληνικό υποκριτικό ταλέντο έξω από τα στενά όρια της χώρα μας και να το παγκοσμιοποιήσει.

Από την τελευταία της θεατρική παράσταση ‘Μάνα Κουράγιο” όπου με πολλούς πόνους έπαιξε, λόγω καλπάζουσας μορφής καρκίνου

Το 1969 προσβλήθηκε από καρκίνο καλπάζουσας μορφής, γνωρίζοντας για την ασθένειά της. Ωστόσο η συμμετοχή της στην ταινία “Το νησί της Αφροδίτης” που θα δείτε παρακάτω στν σύνδεσμο,  ήταν ουσιαστικά, μία αναμέτρηση με τα όριά της. Έπαιξε στην ταινία υπομένοντας φρικτούς πόνους. Αργότερα, για την παράσταση “Μάνα κουράγιο“, έβγαινε κάθε βράδυ στη σκηνή σέρνοντας ένα ολόκληρο και βαρύ κάρο. Το καλοκαίρι του 1972, η Kατίνα Παξινού εμφανίζεται, για τελευταία φορά, στο θέατρο της Επιδαύρου, όχι ως ηθοποιός, πράγμα που δεν εμπόδισε το κοινό να υποκλιθεί χειροκροτώντας όρθιο την μεγάλη ιέρεια της Τέχνης, η οποία έφυγε από καρκίνο, στις 22 Φεβρουαρίου 1973.

Μια μεγάλη μορφή που έφυγε νέα

Δείτε εδώ το απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=9RHfOnfNYvQ