Βόμβα μεγάλης ηθοποιού στο RespectNews: “Είναι τέρατα, είναι διεστραμμένοι…”

Σείεται καθημερινά ο χώρος του ελληνικού θεάτρου για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης με μερικά από αυτά να έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Σήμερα, μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης, η αξιαγάπητη Θεοπούλα Παπαθεοδώρου {που την λατρέψαμε από την σειρά του Γιώργου Καπουντζίδη “Στο παραπέντε”} μιλάει αποκλειστικά στο RespectNews  και προκαλεί δέος με όσα λέει!

“Έχεις μια εξουσία, σου αρέσει μια κοπέλα. Αν η κοπέλα αυτή σου πει όχι, το όχι να είναι όχι. Το ίδιο και με τα αγόρια. Η πραγματική ανθρώπινη φύση, δεν είναι αυτή που προσπαθούν να περάσουν. Αυτά είναι τέρατα, είναι διεστραμμένοι. Με λίγη εξουσία θεωρούν πως μπορούν να τα έχουν όλα. Και μιλάω για όλους τους χώρους, για όλες τις εργασίες. Δυστυχώς με κάποια από αυτά τα άτομα που ακούγονται, συνεργαστήκαμε και δεν μπορούσα να φανταστώ όλα όσα βγαίνουν στο φως. Που να ξέρω τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Βέβαια άλλο είναι το κρεβάτι σου και άλλο είναι να χρησιμοποιείς την εξουσία σε κάποιον χώρο για να ρίξεις κάποιον στο κρεβάτι σου. Πάντα το θύμα είναι αδύναμο και γι΄ αυτό συμβαίνουν όλα αυτά” λέει η αγαπημένη ηθοποιός αποκλειστικά στο RespectNews και συνεχίζει:

“Το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης για εμάς τους παλιότερους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Υπήρχε και υπάρχει σε όλους τους χώρους, δυστυχώς. Απλά εμείς στο θέατρο είμαστε ψηλά στην σκηνή και όσο νά΄ ναι υπάρχει η χρυσόσκονη με αποτέλεσμα να ακούγεται περισσότερο. Παλιά στο Εθνικό θέατρο, πηγαίναμε να δούμε τις μεγάλες παραστάσεις που ανέβαζαν. Και θυμάμαι έναν συμμαθητή μου ο οποίος δούλευε εκεί, και μου έλεγε: “τώρα που είσαι αγνή , να δεις τις παραστάσεις και να τις ευχαριστηθείς. Προτού μάθεις τι γίνεται στο παρασκήνιο”. Προσωπικά, γι΄ αυτό έφτασα 100 χρονών, για να γίνω κάπως γνωστή στο ευρύ κοινό, γιατί δεν πέρασα από το “τεζάκι”, δηλαδή το κρεβάτι κανενός. Είναι κρίμα που συμβαίνουν όλα αυτά στο ελληνικό θέατρο. Όμως δοξάζω το θεό που δημοσιοποιούνται αυτά τα θέματα, γιατί πιστεύω ότι θα σταματήσουν οι θύτες να συνεχίσουν το “έργο” τους. Θα υπάρχει και δεύτερη σκέψη που θα τους κομπλάρει να κάνουν αυτά τα αίσχη”.

Στην ερώτηση του RespectNews αν η ίδια είχε δεχτεί στο παρελθόν, δηλώνει: “Εγώ δεν υποχώρησα σε τέτοια περιστατικά. Είχα δική μου εργασία, είχα κάποια επιφάνεια οικονομική και πνευματική και δεν υποχώρησα. Όλα αυτά τα παιδιά που υπέφεραν από  περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης βεβαίως και έχουν την συμπαράστασή μου. Υπάρχουν λαμπρά πρόσωπα στον χώρο μας, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τα νέα παιδιά έχουν την αγνότητα και το όνειρο να πετύχουν τον στόχο τους και δεν πρέπει να τους το στραπατσάρει κανείς. Είναι προτιμότερο οι νέοι ηθοποιοί να κάνουν και δικές τους δουλειές, μικρούς θιάσους ας πούμε. Νομίζω μόνο έτσι τα πράγματα θα είναι πιο καθαρά για εκείνους. Επιπλέον σε τέτοια περιστατικά, οφείλουν όλοι να μιλάνε δημοσίως και να τα καταγγέλλουν αρμοδίως” καταλήγει η αγαπημένη ηθοποιός!