Θλίψη: έφυγε από τη ζωή ο γνωστός χορευτής …

Για 8 ολόκληρα χρόνια πάλευε με τον καρκίνο. Ωσπου το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, μόλις σήμερα για τον γνωστό χορευτή Βαγγέλη Παππά. Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς θεωρούνταν από τα πολύ καλά παιδιά του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο Βαγγέλης Παππάς ευτύχησε να χορέψει στο πλευρό των κορυφαίων χορογράφων όπως ήταν  ο Μανώλης Καστρινός, ο Γιάννης Φλερύ, ο Βαγγέλης Σειληνός, ο Φώτης Μεταξόπουλος με τους οποίους συνεργάστηκε σε θρυλικές παραστάσεις, αλλά και στις πρώτες ψυχαγωγικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός ωστόσο τον κέρδισε πολύ γρήγορα ο χορός.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν το 1969 με το μπαλέτο του Μανώλη Καστρινού στην επιθεώρηση «Ο κόσμος είναι πονηρός», που παιζόταν στο Κηποθέατρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Τζίμη Μακούλη και πολλούς άλλους ηθοποιούς. Συνέχισα με άλλες επιθεωρησιακές δουλειές και συνεργάστηκα με θρυλικά ονόματα όπως οι Αννα Καλουτά, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Μαίρη Χρονοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Ζωζώ Σαπουντζάκη κ.ά.» θυμόταν ο ίδιος για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην εφημερίδα Espresso, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε χορευτής στο μπαλέτο του Μανώλη Καστρινού και του Γιάννη Φλερύ. «Ευγνωμονώ τον Γιάννη Φλερύ που στα πρώτα μου βήματα, ενώ ακόμη δεν ήμουν έτοιμος χορευτής, έδειξε κατανόηση και με πήρε σε δουλειές του. Όμως και από τον Βαγγέλη Σειληνό διατηρώ καλές αναμνήσεις” έλεγε στην ίδια συνέντευξη.

Με τον φίλο του Φώτη Μεταξόπουλο

Το 1992, ο Βαγγέλης Παππάς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μένοντας κοντά στα δύο πολυαγαπημένα του παιδιά την Τεριάννα και τον Κώστα.

Το 2012 ο ίδιος έκανε γνωστό τον Τιτάνιο αγώνα που έδινε απέναντι στον καρκίνο. «Από το 2012 μάχομαι τον καρκίνο. Όλοι είμαστε φθαρτοί και έχουμε ημερομηνία λήξης, αλλά δεν πρέπει να καταθέτουμε τα όπλα. Οι άνθρωποι που δίνουν μάχη με τον καρκίνο δεν επιζητούν τον οίκτο κανενός. Δεν είναι αξιολύπητα πλάσματα. Μαχητές είναι και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζει η κοινωνία». Την τραγική είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο γιος του Κώστας.