Αποκάλυψη: Ο θρυλικός “Γιάγκος Δράκος” επιστρέφει στον κινηματογράφο, μισό αιώνα μετά…

Μισό αιώνα μετά ο θρυλικός “Γιάγκος Δράκος” της “Λάμψης”, Χρήστος Πολίτης επιστρέφει στον κινηματογράφο. Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο σπουδαίος και ακριβοθώρητος ηθοποιός που με τους ρόλους του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση έβαλε την δική του προσωπική σφραγίδα είπε το πολυπόθητο “ναι” στον νεαρό αλλά διακεκριμένο στο εξωτερικό Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Μασσαλά και έπαιξε στην ταινία του με τίτλο “Broadway”.

Ο Χρήστος Πολίτης μαζί με τον μεγάλο σκηνοθέτη, Νίκο Φώσκολο

Σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας  Espresso, την αποκλειστική είδηση επιβεβαίωσε στην εφημεριδα τόσο ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς όσο και ο ίδιος ο μεγάλος πρωταγωνιστής Χρήστος Πολίτης. “Έκανα πέρυσι το καλοκαίρι κάποια γυρίσματα για μια  guest εμφάνιση στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά με τίτλο “Broadway”. Είχα πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστώ στον κινηματογράφο. Και αυτό το έκανα για πολύ ειδικούς λόγους. Δηλαδή το έκανα γιατί με έπεισε ο σκηνοθέτης” επιβεβαιώνει πολύ περιεκτικά και με μεγάλη δυσκολία ο Χρήστος Πολίτης αποκλειστικά στην Espresso, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως “πρόκειται για φιλική συμμετοχή”.

Όμως και ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς, επιβεβαιώνει την είδηση, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για αυτή την τόσο σημαντική επιστροφή του Χρήστου Πολίτη στον κινηματογράφο. “Είναι ένα μεγάλο γεγονός” επισημαίνει λακωνικά.

Ως Γιάγκος Δράκος μαζί με την Βίρνα στην “Λάμψη”

O Χρήστος Πολίτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο με ένα πολύ μικρό ρόλο το 1968, στην ταινία του Νίκου Φώσκολου “Λεωφόρος του Μίσους” και με πρωταγωνιστικό ρόλο το 1969 στην ταινία “Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών”. Το 1969 κέρδισε και το βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία “Το κορίτσι του 17”. Ο σπουδαίος ηθοποιός τον οποίο οι νεότερες γενιές γνώρισαν μέσα από την σειρά του Νίκου Φώσκολου “Λάμψη”, την δεκαετία του ΄70 συνεργάστηκε κυρίως, με τον κινηματογραφικό παραγωγό Τζ. Πάρις και με πολύ μεγάλες παραγωγές όπως ήταν οι ταινίες “Σουλιώτες”, “Παπαφλέσσας” κλπ. Τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση υπήρξε η ταινία “Στα δίχτυα του τρόμου” το 1975. Έκτοτε ο ίδιος ακολούθησε αποκλειστικά τον θεατρικό και τηλεοπτικό δρόμο που τον ανέβασε στην κορυφή των μεγάλων ηθοποιών της σύγχρονης γενιάς.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Espresso η επιστροφή του Χρήστου Πολίτη στις κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι εντυπωσιακή {αν και είναι ρόλος guest} καθώς πρόκειται για ‘έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο μέσα στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά.

¨Στην Λάμψη με τον Κώστα Σπυρόπουλο και την Κάτια Δανδουλάκη

Σύμφωνα με το σενάριο, μια ομάδα νεαρών περφόρμερ δρόμου και πορτοφολάδων στη σύγχρονη Αθήνα βρίσκει απρόσμενο καταφύγιο στη «Στοά Broadway», ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα ψυχαγωγίας. Οι ισορροπίες της αυτοσχέδιας οικογένειας τους θα διαταραχθούν όταν ένα πρώην μέλος της ομάδας βγαίνει από τη φυλακή. Αυτή είναι η σύνοψη της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Μασσαλά, «Broadway», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν εν μέσω κορονοιού και στο Broadway της οδού Πατησίων, μια διπλά θαρραλέα πράξη, αφού εκτός από τις συνθήκες που δυσκολεύει έτσι κι αλλιώς η υγειονομική κρίση, είναι πάντα τολμηρό για έναν νέο κινηματογραφιστή να κάνει μια ταινία στην Ελλάδα. Το «Broadway», μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Ρουμανίας, στηρίχθηκε στην ανάπτυξή του από το Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών και το Sundance Institute, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διεθνή διαδρομή που είχε ξεκινήσει ο δημιουργός του, όταν το «Copa – Loca» συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2017.