Πολιτικό τσουνάμι στον δήμο Μεγαρέων…

Ως “μορφή χιονοστιβάδας” που θα αποτελέσει τρομακτικό πολιτικό πλήγμα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό “Ένωση Πολιτών”, χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη, όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα, στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.
Μετά την διαγραφή από τον συνδυασμό “Ένωση Πολιτών” του αντιπροέδρου του “Ηροδώρου” Νίκου Νικόλιζα καθώς και την ανεξαρτητοποίηση των δύο πιο βασικών στελεχών κ. Γιάννας Ρήγα και Σπύρου Κορώση, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο δήμαρχος Μεγαρέων προσπαθώντας να βρει πολιτικούς υποστηρικτές στην πολιτική σκηνή του δήμου Μεγαρέων, απευθύνθηκε τόσο στον συνδυασμό του Γιώργου Μπερδελή όσο και στον συνδυασμό του κ. Κλεάνθη Βαρελά, οι οποίοι αρνήθηκαν την συνεργασία μαζί του. Χθες μάλιστα ανακοινώθηκε το νέο σχήμα του δήμου, χωρίς να υπάρχουν τα ονόματα τόσο της προέδρου του “Ηροδώρου” κ. Γιάννας Ρήγα όσο και της πρώην αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Λένας Ρήγα.

Αν και οι θέσεις αντιδημάρχων είναι 9, ωστόσο δεν βρέθηκε ο ένατος που θα καλύψει την θέση αυτή με αποτέλεσμα να “ανακυκλώνονται” τα ίδια άτομα στις θέσεις αυτές. Σημαντικότατος πολιτικός παράγοντας μάλιστα αναλύοντας χθές αργά το βράδυ, όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι η ζημιά που έχει υποστεί ο συνδυασμός “Ένωση Πολιτών” δεν επουλώνεται ακόμα και με έργα πολλών εκατομμυρίων που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τώρα στον δήμο!

Το δημοτικό σχήμα:

ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (αντικαθιστά τον Κώστα Καράμπελα)

ΚΑΛΛΙΠΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ (παραμένει στην θέση του ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ)
Ακόμα, ο Γιάννης ΚΑΛΛΙΠΟΖΗΣ γίνεται Άμισθος Αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης – πολιτισμού – τουρισμού ( αναλαμβάνοντας παράλληλα με την ΔΗΚΕΔΗΜΕ και το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού που ως πρότινος κατείχε η παραιτηθείσα από την θέση Ελένη Ρήγα, η οποία απουσιάζει από την νέα σύνθεση της διοίκησης) 
ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Πρόεδρος ΗΡΟΔΩΡΟΥ και Πρόεδρος σχολικών επιτροπών (ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Δήμου Μεγαρέων αναλαμβάνει και την θέση της Γιάννας Ρήγα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό Γρ. Σταμούλη)
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού – οργάνωσης – πληροφορικής και προαγωγής – προστασίας της δημόσιας υγείας. (Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των τεχνικών υπηρεσιών -στο οποίο είχε ήδη θητεύσει-και ταυτόχρονα, την δημόσια υγεία αλλά και την πληροφορική στον Δήμο Μεγαρέων)
Οι Αντιδήμαρχοι Πολυχρόνης, Φυλακτός και οι εξάδελφοι Φωτίου παραμένουν στις θεσεις τους
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Αντιδήμαρχος οικονομικών – εξωτερικών συνεργείων – ηλεκτροφωτισμού.
ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας – κοινωνικής προστασίας – απασχόλησης.
ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αντιδήμαρχος καθαριότητας – ανακύκλωσης – πράσινου.
ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου.