Πολλαπλά μηνύματα κατά του ρατσισμού από το GNTM με νικητή τον Ηρακλή!

Το μεγαλύτερο ταξίδι μόδας για το φετινό GNTM έφτασε στον προορισμό του, τη νύχτα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, στο STAR. Ο Ηρακλής Τσουζίνοβ, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Παρασκευή Κερασιώτη.

Στον μεγάλο τελικό συμμετείχε και ο Αιμιλιάνο Μάρκου, ο οποίος ωστόσο δεν κατόρθωσε να ενθουσιάσει – όσο οι υπόλοιποι – στην πασαρέλα με αποτέλεσμα να αφήσει στους τρεις υπόλοιπους την διεκδίκηση του επάθλου.

Ο Ηρακλής Τσουζίνοβ, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Παρασκευή Κερασιώτη κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της πασαρέλας και οδηγήθηκαν στο τελικό στάδιο των δοκιμασιών, που δεν ήταν άλλο από μια διπλή φωτογράφηση μόδας, δια χειρός Δημήτρη Σκουλού. Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έγινε το σκηνικό για τα δύο σετ. Ένα εντυπωσιακό red carpet, στο οποίο τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν ως αστέρες, που βραβεύονται και ένα πολυτελές ατμοσφαιρικό πάρτι, που ακολουθεί μετά τη βράβευση. Παπαράτσι, κομπάρσοι, επαγγελματίες μοντέλα, ρούχα υψηλής ραπτικής και κριτές σε μεγάλα κέφι δημιούργησαν μια αίσθηση υπερπαραγωγής αλλά και ενθουσιασμού, καθώς το διαγωνιστικό κομμάτι του GNTM 3 ολοκληρώθηκε με τον πιο «παραμυθένιο» τρόπο.

Στο τελευταίο και πιο σημαντικό μέρος της βραδιάς του μεγάλου τελικού, κριτές και διαγωνιζόμενοι φόρεσαν τα καλά τους και εμφανίστηκαν ζωντανά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες έτοιμοι για τη μεγάλη ετυμηγορία.

Εκεί, οι τρεις φιναλίστ ένιωσαν την αγωνία τους να φτάνει στα ύψη καθώς η κορυφή θα είχε ένα μόνο όνομα. Και αυτό, όπως ανακοίνωσε με ενθουσιασμό η Βίκυ Καγιά, δεν ήταν άλλο από το… Ηρακλής Τσουζίνοβ!

Στην βαθμολόγηση, τέλος, των δύο τελευταίων δοκιμασιών, την πρώτη θέση από τους κριτές είχε ο Ηρακλής Τσουζίνοβ με 79 βαθμούς. Η τελική κατάταξη του GNTM, έπειτα από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας των κριτών και του τηλεοπτικού κοινού, είναι: Ανδρέας Αθανασόπουλος 84,8 βαθμοί – Παρασκευή Κερασιώτη 87 βαθμοί – Ηρακλής Τσουζίνοβ 95,2 βαθμοί.
Ωστόσο στο φετινό GNTM κυριάρχησε ένα σύνθημα: η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και να σταθεί στα πόδια της απέναντι στον ρατσισμό. Έτσι ενώ όλοι στον τελικό περίμεναν έναν Έλληνα γέννημα θρέμμα να πάρει το έπαθλο τελικά στην τριάδα, μπήκαν δύο παιδιά που είχαν ζήσει τον ρατσισμό: από την μια ο Ηρακλής που και η μάνα του και ο πατέρας του δεν ήταν Έλληνες και από την άλλη η Παρασκευή η οποία από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε στην καταγωγή της με περηφάνεια ότι ήταν τσιγγάνα!