Όταν Ρένα και Αλίκη έπαιξαν μαζί και γλεντούσαν μαζί…

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τότε που τα δύο ιερά τέρατα του κινηματογράφου και του θεάτρου Αλίκη Βουγιουκλάκη και Ρένα Βλαχοπούλου πρωτογνωρίστηκαν, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιστορίες. Πριν λίγες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος Μάκης Δελαπόρτας μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις δύο στάρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και πως πρωτογνωρίστηκαν. Είπε ο Μάκης Δελαπόρτας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Εγώ ήμουν η αιτία που η Ρένα κι η Αλίκη βρέθηκαν μαζί. Ήταν σε μια βραδιά τιμητική για εμένα για τους 100 δίσκους του σινεμά. Δεν έπαιξαν ποτέ μαζί γιατί ήταν τα αντίπαλα δέη, δε γινόταν. Η Αλίκη αγαπούσε όμως πολύ τη Ρένα και μου έλεγε τι τυχερός είσαι που κάνεις παρέα με τη Ρένα. Θέλω να τη γνωρίσω από κοντά» τόνισε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Εκείνη τη βραδιά γνωρίστηκαν και σε μία εβδομάδα πήρα την Αλίκη και την πήγα στο σπίτι της Ρένας για να φάμε. Ενημέρωσα τη Ρένα ότι η Αλίκη δεν τρώει τίποτα και θα της έχεις λίγο ψαράκι και λίγη σαλατούλα. Λέει θα κάνω και κανένα κατσικάκι μην έρθει και κανένας άλλος. Η Αλίκη είχε ντυθεί σαν να πήγαινε σε κάποια δεξίωση. Άλλαξε και πήγαμε. Περάσαμε πολύ καλά εκείνο το βράδυ και βγάλαμε φωτογραφίες. Η Αλίκη τρελάθηκε με τη Ρένα, δεν την είχε γνωρίσει από κοντά ποτέ. Εκείνο το βράδυ έσκασε η Αλίκη κι έφαγε και κατσικάκι και πατατούλες» πρόσθεσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Από την “Οδό Ονείρων” που έπαιξαν μαζί οι δύο στάρ της χρυσής εποχής του κινηματογράφου και του θεάτρου

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που συλλέξαμε, οι δύο στάρ όχι απλά γνωρίζονταν από τα πρώτα κιόλας χρόνιας της δεκαετίας του ΄60, αλλά έπαιξαν και μαζί. Έπαιξαν στην θρυλική παράσταση “Οδός Ονείρων”  που ανέβηκε τον Ιούνιο του 1962 στο θερινό θέατρο Μετροπόλιταν. ‘Ηταν ένα είδος μιούζικ χολ ή επιθεώρησης: μια σειρά από νούμερα, τραγούδια και χορευτικά δρώμενα. Το ίδιο όνομα φέρει και το άλμπουμ με τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης που έγραψε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις.

Πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Χόρν, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Ζωή Φυτούση, ο Λάκης Παπάς, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί νέοι ηθοποιοί της εποχής. Χόρευαν ο Μανώλης Κστρινός και η Χρυσούλα Ζώκα Έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη  του. Στην παράσταση αυτή η Αλίκη έπαιξε εκτάκτως 4 φορές και έγινε ακόμα πιο στενή φίλη με την Ρένα Βλαχοπούλου. Οι δυο στάρ, όχι απλά κράτησαν επαφές μεταξύ τους, αλλά πολύ συχνά έβγαιναν έξω. Μάλιστα, ο γιος του Λάμπρου Κωνστάντάρα, Δημήτρης, θυμάται πολύ καλά πόσα γλέντια έκαναν όλοι μαζί με τον πατέρα του σε κεινές παρέες!