Ρίχτερ εφιάλτης για την Ρίκα Διαλυνά στην Κρήτη. Τι λέει η ίδια!

Oύτε στα χειρότερα όνειρά της, δεν περίμενε η Ρίκα Διαλυνά να ζήσει τον εφιάλτη του σεισμού του Αρκαλοχωρίου, με την γη να τρέμει κάτω από τα πόδια της. Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα “Νόμιζα πως δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τα οικεία μου πρόσωπα. Ήταν κάτι το τρομακτικό αυτός ο σεισμός. Σα να ήταν ένα σπιρτόκουτο το σπίτι και κάποιος το κουνούσε, δεξιά και αριστερά”.
Με φωνή που δύσκολα έβγαινε από τα χείλη της και πολλές φορές κομπιάζοντας από τον τρόμο που έζησε, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και κινηματογράφου Ρίκα Διαλυνά περιγράφει αποκλειστικά στην Espresso όσα έζησε με τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη. Η ίδια ούτε στα πιο εφιαλτικά της όνειρα δεν περίμενε, πως λίγο καιρό αφότου μετακόμισε μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη ότι θα ζούσε ό,τι πιο τρομακτικό έχει βιώσει μέχρι σήμερα. “Το σπίτι μου είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να μετακομίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη, γιατί εδώ ξαναγεννήθηκα με τον αέρα και την θάλασσα του Κρητικού πελάγους” λέει η ηθοποιός κατά την περιγραφή της και συνεχίζει: ” ήμουν στο σπίτι όταν άρχιζαν να τρέμουν τα τζάμια, να χτυπανε οι πόρτες και να ακούγεται ένας εκωφαντικός θόρυβος από τα έγκατα της γης. Νόμιζα πως το σπίτι είναι σπιρτόκουτο. Δεν ήξερα τι να κάνω εκείνες τις στιγμές. Άκουγα κόσμος να έχει βγει έξω στους δρόμους και να ουρλιάζουν φωνάζοντας “σεισμός”. Πίστευα πως πάει αυτό ήταν. Δεν θα προλάβαινα να χαιρετήσω κανέναν” λέει με σπαρακτική φωνή η Ρίκα Διαλυνά, το σπίτι της οποίας βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή του Ηρακλείου. ” Κουνιόταν πέρα δόθε σα να το είχε πάρει κάποιος γίγαντας στα χέρια του και το έκανε ότι ήθελε. Τρόμαξα τόσο πολύ που δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο τρόμο” συνεχίζει στην αφήγησή της η ηθοποιός.

Όταν την ρωτάμε αν βγήκε έξω από το σπίτι, το μόνο που θυμάται είναι πως όλος ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους. “Βγήκα μετά από κάποια λεπτά έξω, με έπαιρναν οι δικοί μου άνθρωποι τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν είμαι καλά”. Η ίδια όπως λέει λυπήθηκε απίστευτα με το θάνατο του ανθρώπου που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στην εκκλησία του Αρκαλοχωρίου. “Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς. Με τα φαινόμενα της φύσης δεν τα έβαλε κανείς. Απλά οι μετασεισμοί είναι πάρα πολλοί και όπως αντιλαμβάνεστε προσπαθούμε όλοι εδώ στην Κρήτη να συνέλθουμε” συμπλλήρωσε η μεγάλη ηθοποιός.

Το πρωτοσέλιδο της Espresso