Ραγδαίες εξελίξεις: “Μαλένα και Ίριδα έσβησαν μέσα σε τρια λεπτά…”

Ο ασφυκτικός θάνατος και για τα δύο παιδιά που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς σημαίνει αυτομάτως εγκληματική ενέργεια, δηλαδή δολοφονία. Μάλιστα τα δύο κοριτσάκια πρέπει να έφυγαν από τη ζωή μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η υπόθεση βέβαια έχει ακόμα δρόμο… Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε ότι τη μέρα του θανάτου της Ίριδας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν και η αδερφή της. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι εάν η θεία των παιδιών κληθεί να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας ή ως ύποπτη όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων. Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία. Τον γρίφο αν ήταν ένας ή περισσότεροι αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή στα δύο παιδάκια αναμένεται να τον λύσει το ανθρωποκτονιών.

Παράλληλα οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.