“Ως μοναδική χήρα του Κώστα Βουτσά έχω προσέξει πάρα πολύ τις εκφράσεις μου…”

Λίγες μέρες μετά την ανάρτηση της Θεοδώρας Βουτσά, κόρης του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, που έκανε λόγο για πιθανή νομική κίνηση της εναντίον “συγγενών” της που διαδίδουν ότι ο πατέρας της δεν τους εξασφάλισε οικονομικά, η Σάντρα Βουτσά και η Αλίκη Κατσαβού ξεκαθαρίζουν τι πραγματικά συνέβη.

Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό ΟΚ! και τη Φανή Πλατσατούρα, η Σάντρα Βουτσά τόνισε: “Αυτό ήταν σπόντα για την Αλίκη. Να εξηγήσω λοιπόν τι συνέβη. Η Αλίκη είχε δώσει μια συνέντευξη στην οποία είχε πει “Περνάω δύσκολα”. Ύστερα κάποιo site έγραψε: “Η Αλίκη Κατσαβού δεν έχει να φάει”. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε δήλωσε κάτι τέτοιο η ίδια. Η Αλίκη ουσιαστικά περιέγραψε την άγρια πραγματικότητα που ζούμε όλοι στην Ελλάδα και ειδικά οι Έλληνες ηθοποιοί. Η Θεοδώρα, επειδή προφανώς μένει πολλά χρόνια στο εξωτερικό (σ.σ. πρώτα στην Ολλανδία και τώρα στη Σιγκαπούρη) δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Και θεώρησε ότι η Αλίκη το είπε αυτό σε σχέση με τον Κώστα Βουτσά. Μάλιστα, μέσα στην ανάρτησή της υποστήριξε πως “φταίει η κακή διαχείριση και η κακή επιχειρηματικότητα” (σ.σ. των “συγγενών του Βουτσά για τη σημερινή οικονομική τους κατάσταση). Άρα η Θεοδώρα χαρακτηρίζει το 97% των Ελλήνων ως κακούς διαχειριστές και κακούς επιχειρηματίες καθώς τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες και ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολίτες είναι πραγματικά ήρωες”.

Από την πλευρά της, η Αλίκη Κατσαβού είπε: “Εγώ δεν θα πω πολλά, θα πω μόνο το εξής: Ως μοναδική χήρα του Κώστα Βουτσά έχω προσέξει πάρα πολύ τις εκφράσεις μου γιατί ξέρω ότι κάθετί που δηλώνω πρώτα αντανακλά τη ψυχή μου και μετά τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρομαι. Γιατί, ευτυχώς, την προσωπικότητα, το μεγαλείο και το όνομα του Κώστα Βουτσά καμία από εμάς δεν μπορεί να το θίξει… Αυτά που είπε η Σάντρα απηχούν την πραγματικότητα. Και οι συγγενείς μπορούν να απευθυνθούν σε εμένα και να τους εξηγήσω τι ακριβώς έχει γίνει”.

Μάλιστα η Σάντρα Βουτσά πρόσθεσε: “Η Θεοδώρα με όσα έγραψε είναι σαν να προσβάλει τον κόσμο που περνάει δύσκολα. Και τη μνήμη του Κώστα” με την Αλίκη Κατσαβού να συμπληρώνει: “Ναι, θα ήταν πολύ δυσαρεστημένος ο Κώστας…”.

Τελικά έχουν επαφές οι τρεις κόρες του Κώστα Βουτσά; Η Σάντρα απάντησε: “Είναι μακριά και οι δύο και έχουν παιδιά. Και κάποιος που έχει παιδιά δεν μπορεί να είναι πάντα διαθέσιμος στο τηλέφωνο, οπότε υπάρχει μια επαφή όπως με κάποιον που είναι σε απόσταση” με την Αλίκη να αναφέρει: “Έχουν χαλαρώσει οι επαφές. Δεν έχω ψυχρανθεί, οι σχέσεις μου μαζί τους είναι αγαθές, απλά η απόσταση δεν έχει βοηθήσει”.

Τέλος, για την υπόθεση με τη διεκδίκηση των έργων τέχνης, η Σάντρα Βουτσά είπε: “ΑΥτή είναι καθαρά δική μου υπόθεση. Η Αλίκη δεν έχει καμία σχέση. Θα μάθετε πολύ σύντομα για την υπόθεση αυτή, δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα, αλλά έχω κάποια πλάνα στο μυαλό μου. Λύση από την άλλη πλευρά δεν θα βρεθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση. Υπήρξε μια επιθυμία του πατέρα μου εδώ και πολλά χρόνια… Αν λοιπόν κάποιος είχε σκοπό να τη σεβαστεί, θα το είχε κάνει εκ των προτέρων και δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Εννοείται πως δεν θα το αφήσω έτσι… Καταρχάς για λόγους συναισθηματικούς αυτοί οι πίνακες ανήκαν στον πατέρα μου. Με τα χρήματα του τους αγόρασε και είναι πίνακες αξίας. Και όταν ο πατέρας σου για πολλά χρόνια σού λέει “Έχω πάρει κάποιους πίνακες και όταν φύγω από τη ζωή θέλω κάποιους να τους πάρεις εσύ”, το έχεις στο μυαλό σου. Γιατί είναι ένα δώρο από τον πατέρα σου, που πλέον δεν είναι στη ζωή”.
Πηγη:yuppiii