Η εξαφάνιση της Σούλη Σαμπάχ και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στο πλευρό της…

Για έναν και πλέον χρόνο η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια της δεκαετίας του ΄50 και ΄60 Σούλη Σαμπάχ, ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά κατάκοιτη και έχοντας πλέον ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα. Η άλλοτε ντίβα του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και του τραγουδιού, σύζυγος του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Νικολαϊδη, πλέον δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Αυτό μας εκμυστηρεύεται άνθρωπος που βρίσκεται στο περιβάλλον της. Ωστόσο η είδηση για την ηθοποιό και τραγουδίστρια είναι άλλη: ότι στο πλευρό της για κάθε “βοήθεια”, με κάθε “τρόπο” βρίσκεται ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. “Είναι εκείνος που τα τελευταία χρόνια την βοηθάει κυρίως οικονομικά…” μας λέει η ίδια πηγή και σταματάει εκεί την κουβέντα, μιας και ο ίδιος ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα για τις αγαθοεργίες που έχει κάνει. Πρόκειται για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ επι πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Η ίδια άλλωστεη ηθοποιός, ποτέ δεν έκρυψε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης περνάει δύσκολα με αποτέλεσμα πολλές φορές τα χρήματα να μην επαρκούν.

Με τον σύζυγό της Δημήτρη Νικολαϊδη

Τα προβλήματα υγείας ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν το αυτοάνοσο νόσημα της ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε από παλιά επέστρεψε για να την ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο. Η Σούλη Σαμπάχ το πάλεψε και κέρδισε αυτή τη μάχη. Όμως, μια πτώση που είχε από τη σκάλα πριν από δύο χρόνια την καθήλωσε στο κρεβάτι. Η Σούλη Σαμπάχ είχε πει στην τελευταία της συνέντευξη το 2018: «Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι τέτοια, που αργά ή γρήγορα θα νιώσεις μοναξιά, αν δεν έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο στη ζωή. Ο καλλιτέχνης παλεύει με τη ματαιοδοξία του, με τα εγώ του. Και όταν τα φώτα σβήσουν, τότε αντιλαμβάνεται πως όλη η ζωή του κρεμόταν σε ένα τεντωμένο σχοινί χωρίς γυρισμό. Δυστυχώς κι εγώ, όταν βρισκόμουν στις δόξες μου, δεν έπαιρνα τηλέφωνα τους συναδέλφους μου. Άρα γιατί εκείνοι να μου τηλεφωνήσουν;». Και είχε υπογραμμίσει: «Εγώ δεν πρόκειται να κλειστώ σε τέτοια μέρη (Γηροκομείο) και είμαι απόλυτη σε αυτή την απόφασή μου. Έχω το σπίτι μου, έχω τις βεράντες μου. Θέλω να πεθάνω σπίτι μου. Αποκλείεται. Και εξάλλου εκεί με ποιους θα κάνω παρέα; Δεν ξέρω κανέναν, δεν θα με ξέρει κανένας. Θα είμαι ένας ξένος ανάμεσα σε ξένους. Κάποτε, όταν ζούσαν οι δικοί μου άνθρωποι, σκεφτόμουν τον θάνατό τους και τον δικό μου θάνατο και πώς θα μπορούσα να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Πλέον όμως δεν σκέφτομαι τίποτα απ’ όλα αυτά. Ούτε και φοβάμαι τον θάνατο. Όπως δεν ξέρω πώς ήρθα στη ζωή, έτσι δεν ξέρω πώς θα φύγω και πού θα πάω. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό».
Η Σούλη Σαμπάχ ξεκίνησε την καριέρα της από την ταινία “Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο” για να συνεχίσει να παίζει σε ταινίες όλων των κινηματογραφικών εταιριών. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Νικολαϊδη έχοντας ως κουμπάρους στο γάμο της…όλο τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη με τον οποίο υπήρξαν αχώριστοι φίλοι ως τον θάνατό του! Δεν απέκτησε ποτέ παιδιά κάτι που το έφερε βαρέως εως και σήμερα!