Το ξέσπασμα του Φωκά: “δεν πεθαίνω ακόμα…”

Ο Σπύρος Φωκάς απαντά στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Καταβεβλημένοςαπό την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, αλλά ήρεμος και γεμάτος αισιοδοξία, δηλώνει στην εφημερίδα Espresso: «Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…».

Ο ηθοποιός ζει με την πολυαγαπημένη του σύζυγο Λίλιαν στο φτωχικό τους σπίτι στο Καλαμάκι Κορινθίας. Εκεί που τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος έχοντας στοιβάξει σε μερικά τετραγωνικά μερικές φωτογραφίες που του θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του. Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, καθώς και η έντονη φημολογία ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, πλέον μάς ανάγκασαν να κάνουμε επιτόπιο ρεπορτάζ. Χαμογελαστός, ήρεμος, καθισμένος στον καναπέ κρεβάτι του υπνοδωματίου του, μας ευχαρίστησε γεμάτος ευγένεια για την επίσκεψη στο σπίτι του.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εκεί, μια και με τον σταρ του σινεμά υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση: «Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού» λέει ο άλλοτε θρύλος του Χόλιγουντ και από τους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς με διεθνή καριέρα. «Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες» λέει ο 84χρονος σταρ.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, μέσα στο μικρό σαλόνι, η σύζυγός του Λίλιαν καθισμένη στην πολυθρόνα ασχολείται με τα φάρμακα του αγαπημένου της συζύγου. «Ο Σπύρος έπαθε κολπική μαρμαρυγή. Έχει και άλλες παθήσεις και αυτό τον καθιστά ανήμπορο να συντηρηθεί μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια νοσοκόμα πάντα στο πλευρό του» μας λέει με ανησυχία στο βλέμμα της, μια και τα οικονομικά της οικογένειας είναι ελάχιστα για να μπορούν να πληρώνουν τα νοσήλια. Τη ρωτάμε αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος από τους συναδέλφους του: «Ας έχει καλά ο Θεός την Άννα Φόνσου, η οποία πάντα τηλεφωνεί και μαθαίνει νέα για την υγεία του Σπύρου» δηλώνει.