Ξέσπασε η μοναχοκόρη του Ψάλτη για την εκταφη: “Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Ήταν σοκαριστικό…”

Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχή του αξέχαστου Στάθη Ψάλτη, η εκταφή του οποίου έγινε χθες στο νεκροταφείο Ζωγράφου, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από την οικογένειά του. Για άλλη μια φορά η γραφειοκρατία στην Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πολύ πιο ισχυρή ακόμα και από τα συναισθήματα των ανθρώπων. Λίγες ημέρες αφού συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον θάνατό του και θαυμαστές του ηθοποιού μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστή την εκταφή του αλησμόνητου ηθοποιού ενώ παράλληλα έδειξαν μέσα από φωτό ότι ο τάφος του Ψάλτη, είχε γίνει ένας σωρός από πέτρες. Μόνο ένα κομμάτι από τον σταυρό στο μνήμα που έγραφε το όνομά του και την ημερομηνία θανάτου του, απεδείκνυε ότι σε εκείνο το σημείο είχε ταφεί ο μεγάλος ηθοποιός. “Δεν μας ενημέρωσε κανείς από τον δήμο ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν σοκαριστικό για εμένα, να ανοίξω το FB και να δω ότι ο τάφος του μπαμπά μου που πήγαινα και άναβα μαζί με την μητέρα μου το καντήλι, δεν υπάρχει πια» λέει με πόνο ψυχής αποκλειστικά στην Espresso η μοναχοκόρη του Μαρία.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2017 βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε με το πηγαίο χιούμορ του για δεκαετίες ολόκληρες να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση σκορπώντας όχι μόνο το γέλιο, αλλά πολλές φορές δείχνοντας και τα δραματικά στοιχεία του υποκριτικού του ταλέντου. Στην κηδεία του, χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εκεί, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου για να τον αποχαιρετήσουν και να του πουν το τελευταίο αντίο. Άλλωστε ο ίδιος όχι μόνο ήταν παρών σε όλες τις κηδείες των συναδέλφων του, αλλά βοηθούσε μυστικά και πάρα πολύ κόσμο. Λίγο μετά τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού μάλιστα, μέσα από μια αποκλειστική και συγκλονιστική συνέντευξή της η μοναχοκόρη του Μαρία, είχε μιλήσει για όλη τη ζωή κοντά στον μπαμπά της, αλλά και τις τελευταίες τραγικές στιγμές που βίωσε λόγω του καρκίνου. Από χθές το απόγευμα, θύελλα έχει ξεσπάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το τραγικό συμβάν της εκταφής αλλά κυρίως για την φωτογραφία που δείχνει ότι ο τάφος διαλύθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου που προφανώς είχαν λάβει εντολή εκταφής. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε για να παραμείνει το μνήμα του ηθοποιού, ως  έχει. Μάλιστα η μοναχοκόρη του ,Μαρία Ψάλτη απάντησε σε ένα από τα αρνητικά σχόλια γράφοντας: «Ο πατέρας μου ήταν εκεί 5 χρόνια όχι 3 και δεν με ενημέρωσε κάνεις για την εκταφή! Πολύ εύκολα μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε δεν νομίζετε;» Μιλώντας στην Espresso η Μαρία Ψάλτη ξεσπάει: « Και πείτε ότι εμένα δεν με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».
Ωστόσο, η Espresso επικοινώνησε και με τον αδερφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ που με ενημερώσατε. Η ανηψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2χ2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει την ψυχή του». Στην ερώτησή μας, αν τον γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος το θέμα της εκταφής, ανέφερε: «ούτε ξέρω, ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».