“Ήμουν στο “Fame Story”, σε μια πολύ “κίτρινη” περίοδο της τηλεόρασης. Μετάνιωσα…”

Με αφορμή την τηλεοπτική τους συνύπαρξη στην κριτική επιτροπή του “Χ-Factor” που έκανε πρεμιέρα μέσα από το MEGA πριν από λίγες ημέρες, ο Στέλιος Ρόκκος και ο Μιχάλης Κουϊνέλης παραχώρησαν μια κοινή συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! μιλώντας για την καλλιτεχνική και προσωπική τους πορεία. Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες αποκάλυψαν τις πρώτες τους σκέψεις όταν τους έγινε η πρόταση, ενώ ο Στέλιος Ρόκκος δεν δίστασε να εξομολογηθεί την άσχημη εμπειρία που είχε στο παρελθόν.

Αναφερόμενος σε παλιότερες συμμετοχές στην κριτική επιτροπή γνωστών talent shows ο Στέλιος Ρόκκος εκμυστηρεύτηκε μεταξύ άλλων: “Το έχω ξανακάνει παλιότερα. Ήμουν στο “Fame Story”, σε μια πολύ “κίτρινη” περίοδο της τηλεόρασης. Μετάνιωσα τη ζωή μου και βαρέθηκα, είναι ό,τι χειρότερο έχω κάνει. Γιατί τότε ήταν πολύ ριάλιτι το πράγμα. Είχε πάει την προηγούμενη χρονιά ο Δάντης (σ.σ. ως κριτής) και παρασύρθηκα γιατί είμαστε πολύ φίλοι με τον Χρήστο. Αλλά τότε ήταν εντάξει. Στη χρονιά που ήμουν εγώ το έστειλαν αδιάβαστο. Και πού να ξέρω εγώ, που είμαι από χωριό, ότι είχαν τέτοιους σκοπούς;

Βρέθηκα σε ένα πολύ φουρτουνιασμένο πέλαγος και προσπαθούσα σιγά σιγά να βγάλω το καράβι στη στεριά. Έπεσε σε ό,τι ξέρα υπήρχε αλλά στο τέλος κάπως βγήκε” ενώ ο Μιχάλης Κουϊνέλης αντίθετα δήλωσε: “Μέχρι στιγμής έχω πολύ καλή εμπειρία από την τηλεόραση. Έκανα τηλεόραση σε μια εποχή που πριν από το “The Voice” (σ.σ. στο οποίο συμμετείχε ως κριτής) είχε να γίνει αντίστοιχο talent show δέκα χρόνια. Και είχε και μια άλλη προσέγγιση πια και το σόου και η ίδια η τηλεόραση. Και νιώθω ότι υπάρχει ακόμη αυτή η πιο ποιοτική προσέγγιση. Στην παρούσα φάση τώρα, στο “X-Factor”, έχουμε φτιάξει μια πάρα πολύ ωραία παρέα – και ο Στέλιος και ο Χρήστος και η Μαρίζα είναι πολύ καλά παιδιά και τα έχουμε βρει γενικότερα”. Κλείνοντας ο Στέλιος Ρόκκος πρόσθεσε: “Και μιλάμε για το “X-Factor”, έτσι; Ένα brand τεράστιο”.

Για την πρώτη τους σκέψη όταν έγινε η πρόταση για το “Χ-Factor” ο Στέλιος Ρόκκος εξομολογήθηκε: “Εγώ είπα ένα “ωχ!”. Επειδή το “X-Factor” είναι μια τεράστια παραγωγή, με αιχμαλωτίζει κατά κάποιον τρόπο, με παίρνει από την καθημερινότητά μου. Χαλάρωσα και έφυγε αυτό το “ωχ!” όταν έμαθα ότι θα είναι και ο Μιχάλης. Όπως και ο Μάστορας αλλά και η Ρίζου, με την οποία τώρα γνωριστήκαμε, αλλά ευτυχώς είναι μια πολύ καλή περίπτωση ανθρώπου και καλλιτέχνη. Μου είχαν γίνει κι άλλες προτάσεις αυτά τα χρόνια, αλλά δίσταζα.

Αυτή τη φορά αποφάσισα να πω το “ναι” και μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανιώσει. Μπορεί τα γυρίσματα να είναι 12ωρα αλλά περνάμε καταπληκτικά” ενώ ο Μιχάλης Κουϊνέλης αποκάλυψε: “Εγώ το πρώτο που ρώτησα ήταν “ποιοι θα είναι;”. Όταν έμαθα ότι θα είναι η συγκεκριμένη παρέα, δέχτηκα. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν κάθε χρόνο να είναι στην τηλεόραση. Και επειδή έχω αντίληψη και ξέρω τι μου γίνεται, θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι η παρέα. Να γουστάρεις να πηγαίνεις γιατί οι ώρες είναι πολλές. Από εκεί και πέρα, σε αυτό που ρώτησες, δεν το σκέφτομαι έτσι γιατί δεν είναι κάτι που κάνω κάθε χρόνο. Φροντίζω να κάνω διαλείμματα συνειδητά – αν είδες, συμμετείχα στο “Voice” για δύο χρόνια και μετά σταμάτησα. Και αρνήθηκα αντίστοιχες προτάσεις. Το ίδιο και με το “The Final Four”. Έχει να κάνει με την ισορροπία… Τώρα είναι διαφορετικά και με τον Στέλιο δέσαμε από την πρώτη στιγμή”.