Η θρυλική Στέλλα Γκρέκα στο RespectNews: “Από σήμερα πορεύομαι στον δεύτερο αιώνα της ζωής μου…”

 

Του Νίκου Νικόλιζα

Η Στέλλα Γκρέκα είναι πλέον η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός και τραγουδίστρια της Ελλάδας. Γεννημένη την 1η Απριλίου 1922 η μυθική τραγουδίστρια κλείνει σήμερα τα 99 χρόνια της, έχοντας στην πλάτη της μια μοναδική ζωή, δίπλα σε μύθους. Αττίκ, Χαιρόπουλος, Γιαννίδης, Σουγιούλ, Γούναρης, Μαρούδας, Ορέστης Λάσκος αλλά και τόσοι άλλοι  σκηνοθέτες καθώς ηθοποιοί συνθέτουν το πάζλ μιας ζωής γεμάτη τραγούδι αλλά και εμπειρίες από ανθρώπους που λάτρεψε όλη η Ελλάδα. Πολλά ελαφρά τραγούδια τα οποία έγιναν επανεκτελέσεις αργότερα της ανήκουν και φέρουν την σφραγίδα της.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε μόλις τρεις ταινίες και αυτό την κατατάσσει σε πρόσωπο θρύλο. Το 1945 πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ραγισμένες καρδιές” με τον Δημήτρη Χόρν και αμέσως μετά έπαιξε στην ταινία “Πρόσωπα Λησμονησμένα” το 1946  του Γιώργου Τζαβέλλα, στο πλευρό των Αιμίλιου Βεάκη, Γιώργου Παππά και Λάμπρου Κωνσταντάρα. Ωστόσο ο ρόλος της στην ταινία “Μαρίνα” το 1947 την έκανε το μεγάλο όνομα της εποχής.

Το 1947 μόλις χώρισε από τον Ορέστη Λάσκο, στο πλευρό του οποίου πέρασε πάρα πολύ ‘άσχημα όπως η ίδια έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο RespectNews, έφυγε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Εκεί παντρεύτηκε έκανε οικογένεια και αφοσιώθηκε σε αυτή, ενώ όλοι οι συνθέτες σε Ελλάδα και Αμερική την έψαχναν για να ηχογραφήσουν τραγούδια με την φωνή της.

Η ίδια σήμερα συμπληρώνοντας τα 99 χρόνια της και οδεύοντας στον επόμενο αιώνα, θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό, μέσα από το RespectNews μιλάει για τον απολογισμό ζωής που έχει κάνει.

“Από σήμερα είναι η πρώτη μέρα του επόμενου αιώνα. Οδεύω λοιπόν για έναν ακόμα αιώνα στις πλάτες μου. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ τυχερή που έχω τόσες πολλές εμπειρίες στην πλάτη μου και μια ζωή πολύ γεμάτη. Ωστόσο η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να βρίσκομαι πλέον στα 100 χρόνια και να έχω δίπλα μου τα παιδιά μου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπόρεσε να μου δωσει η ζωή” λέει συγκινημένη η θρυλική Στέλλα Γκρέκα και συνεχίζει: “πολλοί άνθρωποι στην ηλικία μου, μένουν μόνοι και πεθαίνουν μόνοι. Εγώ ήμουν πολύ τυχέρή. Έτσι αισθάνομαι”.

Ρωτάμε την μεγάλη ερμηνεύτρια αν η ζωή της πήγε έτσι όπως θα ήθελε. “Η ζωή με πήγε όπως η ζωή με πάει, που λέει και το τραγούδι. Δεν προσπάθησα τίποτα, δεν πίεσα τίποτα ούτε για καριέρα ούτε για τίποτα. Όλα ήρθαν μόνα τους, όπως έπρεπε. Και ευτυχώς εγώ προτίμησα την οικογένειά από την καριέρα. Η επιλογή μου ήταν για μένα προσωπικά απολύτως σωστή”.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την επικοινωνία μας, την ρωτάμε πως είναι η καθημερινότητά της. ” Είναι καλή. Δοξάζω το θεό που έχω το μυαλό μου, μπορώ και κινούμαι και γενικά είμαι πολύ καλά για την ηλικία μου. Εύχομαι όλος ο κόσμος να έχει την υγειά του και να φτάσει στα χρόνια μου” λέει συγκινημένη και μας αποχαιρετάει.

Δείτε εδω την συνέντευξη: https://respectnews.gr/%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-respectnews-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9/