Σταμάτης Γαρδέλης: ” Δεν ένιωσα ποτέ ότι είμαι στάρ…”

Στο Mega και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου μίλησε ο Σταμάτης Γαρδέλης. Ο αγαπημένος ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης, «άνοιξε» την καρδιά του και μοιράστηκε το «ελιξίριο» της νεότητας, μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και τόνισε ότι δεν νιώθει σταρ. «Στον ηθοποιό η νεότητα λειτουργεί μέσα από τους ρόλους. Όταν έκανα τον Γεώργιο Σολωμό, έναν στρατηγό ήμουν 48 χρονών και έλεγα πράγματα με δωρικό ύφος. Τώρα κάνω τον θεό Διόνυσο, τον θεό της ποίησης και της μουσικής, τον αιώνιο έφηβο. Οπότε αυτό με βοηθάει και με ευνοεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αριστοφάνης – Ηρώνδας», που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ο ίδιος έχει τον ρόλο του Διονύσου.

«Είμαι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο Διόνυσος. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι στο δυναμικό του. Η Θεσσαλονίκη είναι αγαπημένη μου πόλη, είναι ένας ενεργειακός τόπος που θα εμβολιάζει πάντα το ελληνικό πνεύμα», ανέφερε σχετικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Και πρόσθεσε: «Το έργο είναι εξαιρετικό, ευφυέστατο. Ο Διόνυσος ανασύρει από τον άλλο κόσμο τον Αριστοφάνη και τον Ηρώνδα σε μια ιδιότυπη ποιητική μάχη. Είναι μια σύγχρονη σάτιρα που μας λέει ότι καμιά πραγματικότητα δεν αντέχει στη σκηνή, ο ίσκιος της μονάχα».

«Η παράσταση είναι πολυμορφική. Είναι ένα σχόλιο πάνω στο ζωώδες πάθος της φύσης του ανταγωνισμού», συμπλήρωσε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Όσο για το αν ένιωσε μοναξιά όταν ήταν το είδωλο της εποχής ή αν νιώθει τώρα, αποκάλυψε: «Δεν ένιωσα ποτέ ότι είμαι σταρ. Μου το λένε και αρχίζω και εγώ και εκτιμάω κάποια πράγματα στον εαυτό μου. Εγώ όμως αισθάνομαι ότι είμαι σε μια διαρκή αναζήτηση και ότι πάντα ξεκινάω από το μηδέν. Είμαι συγκεντρωμένος στο παρόν και σε αυτό που κάνω».