Συγκλονίζει η Στυλιανοπούλου στο RespectNews:” Είναι σαν πορνεία…είναι εξευτελισμός…”

Το δικό της μήνυμα μέσω του RespectNews θέλησε να στείλει η παλαίμαχος ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, για τα σκάνδαλα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων στο θέατρο. Η αξιαγάπητη ηθοποιός, φανερά εκνευρισμένη, ξέσπασε:

“Είναι ντροπή, είναι εξευτελισμός για το επάγγελμά μας. Το επάγγελμα που έπρεπε να διδάσκει το ήθος, το γέλιο, τη χαρά και την αγάπη. Και όχι την πορνεία δυστυχώς. Όλο αυτό λέγεται πορνεία. Είμαι πολύ θυμωμένη. Θέλω μαζί με τον πρόεδρό μας Σπύρο Μπιμπίλα να πάμε στην υπουργό πολιτισμού  για να επαναφέρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Τώρα είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Άνθρωποι για να προβληθούν κάνουν τα πάντα αλλά και δίνουν τα πάντα” λέει η ηθοποιός και συνεχίζει. Στην ερώτηση περί θυτών και θυμάτων, η ίδια προσθέτει:

“Οι θύτες σαφώς είναι οι υπεύθυνοι όλης αυτής της κατάστασης. Είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ θύτη και θύματος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι ηθοποιοί που προκειμένου να έχουν δουλειά, υπομένουν πολλά πράγματα. Εμείς οι παλαιότεροι και όσοι έχουμε απομείνει στη ζωή, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε εσπευσμένα την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Πρέπει και οφείλουμε να προστατεύσουμε το θέατρο”.

Μάλιστα η ηθοποιός θυμάται και ένα δικό της περιστατικό για την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος:

” όταν τέλειωσα την δραμάτική σχολή, με πήρε ο Ηλίας Σταματίου και πήγαμε να παίξουμε στα Τρίκαλα. Και επειδή δεν είχε έρθει η άδεια μου στα Τρίκαλα, ήρθε ο εκπρόσωπος του σωματείου και με σταμάτησε. Τρεις μέρες σταμάτησε το θέατρο να παίζει, επειδή εγώ δεν είχα την άδεια κοντά μου. Και ξαναλέω είμαι πολύ εκνευρισμένη. Αν μου έλεγαν τώρα δέκα συνάδελφοί μου να βγω στους δρόμους να φωνάξω για όσα συμβαίνουν, θα το έκανα. Είναι ντροπή όλο αυτό που γίνεται. Είναι κατάντια. Κάποτε ο κόσμος εμάς τους ηθοποιούς μας λάτρευε και τώρα είμαστε δαχτυλοδυχτούμενοι σαν εγκληματίες. Ντροπή”.