Η Φίνος Φίλμ τιμάει τα γενέθλια της Τζένης Καρέζη!!! {vid}

 

Η Ευγενία Καρπούζη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν μαθηματικός και η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα. Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Σεν Ζοζέφ στην Αθήνα.

Με αφορμή τη γέννησή της η Φίνος Φιλμς θυμάται τις κορυφαίες στιγμές της πορείας της αγαπημένης ηθοποιού, με τις αξέχαστες ταινίες της οποίας μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

«Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη, με σπάνια ομορφιά και δυναμική ψυχή, η Τζένη Καρέζη δεν ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ο έρωτας της ήταν η τέχνη της και η μεγάλη της αγάπη ήταν ο Κώστας Καζάκος, με τον οποίο γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Κοντσέρτο για Πολυβόλα» το 1967.

Συνέχεια είχε το φιλμ «Αγάπη και Αίμα» (1968), αγαπημένη ταινία της Τζένης, αφού ήταν τόσο ερωτευμένοι οι δυό τους, που όλες οι σκηνές πάθους και αγάπης έβγαιναν εκ του φυσικού.

Η Τζένη Καρέζη γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και τη θυμόμαστε μέσα από τρυφερές της στιγμές με τον Κώστα Καζάκο στην Φίνος Φιλμ», αναφέρει στη λεζάντα του βίντεο ο λογαριασμός της Φίνος Φιλμς.