Η Τζένη Ρουσσέα στο Respectnews: “γιατί έκανα το τηλεοπτικό σπότ για την μοναξιά…”

 

Η Τζένη Ρουσσέα είναι μια από τις τελευταίες σπουδαίες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα κυρίως στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η 88χρονη ηθοποιός προσφάτως πρωταγωνίστησε σε ένα τηλεοπτικό σπότ για την μοναξιά των μεγάλων ανθρώπων, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό. Η ίδια σήμερα μιλάει αποκλειστικά στο RespectNews και τον Νίκο Νικόλιζα για την απόφασή της αυτή αλλά και για τα σχέδια που κάνει για την μετά κορονοιού εποχή.

 

Η Τζένη Ρουσσέα στη διαφήμιση

“Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σπότ το έκανα καθαρά από ευαισθητοποίηση στην δική μου γενιά που αντιμετωπίζει προβλήματα μοναξιάς και δεν έχει κανένα εμπορικό σκοπό” λέει συγκινημένη η μεγάλη ηθοποιός η οποία όπως τονίζει το έκανε με πολλή αγάπη και με πάθος απέναντι στους συνομίληκους της. Την ρωτάμε αν η ίδια νιώθει μοναξιά ή βρέθηκε στην ίδια θέση με αυτή της πρωταγωνίστριας του τηλεοπτικού σπότ. “Νομίζω αυτές τις μοναξιές τις έχουν περάσει όλοι οι άνθρωποι. Όλοι έχουμε βρεθεί ολομόναχοι σε αυτή τη ζωή. Πόσο μάλιστα οι άνθρωποι της μεγάλης ηλικίας” μας τονίζει.

Τι σας λείπει περισσότερο τώρα, που πλέον έχετε μεγαλώσει και εσέις αρκετά, την ρωτάμε. Χαμογελάει. “Μου λείπει η νεότητα για να μπορώ να κυκλοφορώ ανέμελα. Επίσης μου λείπει η ελευθερία μου, γιατί λόγω κορονοιού είμαι αποκλεισμένη. Θέλω αυτή η αρρώστια να με αφήσει ήσυχη και μένα και όλο τον κόσμο. Κουραστήκαμε πια” λέει με αρκετό χιούμορ. Όταν την ρωτάμε για το αν της λείπει το θέατρο και το θεατρικό σανίδι, κομπιάζει: “το θέατρο μου λείπει από την μέρα που γεννήθηκα. Όλο μου λείπει. Όταν τελειώνει η μια παράσταση, περιμένω πως και πως για να ξεκινήσω πρόβες για άλλη”. Για το αν θα βγει ξανά στο θέατρο, η ίδια όπως λέει έχει μεγάλη λαχτάρα. “Αν τελειώσει αυτή η αρρώστια σύντομα, και είμαι όπως αισθάνομαι τώρα, σαφώς και θα ξαναπαίξω. Εγώ παιδί μου, ζώ για το θέατρο” μας λέει και μας αποχαιρετά!