Ο εσωτερικός τουρισμός θα σώσει την Ελλάδα. Τι περιμένει ο τουριστικός κλάδος…

Και να, που όλα γυρίζουν πίσω στον χρόνο. Και όλα αυτά λόγω…κορονοιού. Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στο RespectNews.gr άνθρωποι του τουριστικού κλάδου και ξενοδόχοι, όλοι περιμένουν τους Έλληνες τουρίστες για να ορθοποδήσουν. Τουλάχιστον για φέτος, μιας και η φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη χαθεί για τους ξένους τουρίστες. Και αυτό  γιατί οι ξένοι κλέινουν τις διακοπές τους, πολλούς μήνες νωρίτερα. Άρα οι μόνοι που απομένουν είναι οι Έλληνες που ποτέ δεν εγκαταλείπουν την ιδέα του τουρισμού, έστω και σε κοντινούς προορισμούς. Η αβεβαιότητα ανα τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει σχέδια για αυτό το καλοκαίρι ή να κλείσει τον δικό του προορισμό.
Οι ίδιες πηγές του τουριστικού κλάδου αναφέρουν ότι φέτος οι τιμές των καταλυμάτων θα είναι τουλάχιστον 60% κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις αυτές.
Αν και τα προηγούμενα χρόνια και τις περασμένες δεκαετίες ο τουριστικός κλάδος είχε υποβιβάσει και υποβαθμίσει τον εσωτερικό τουρισμό, τελικά όλα γυρίζουν πίσω στο παρελθόν. Κάλιο αργά παρά ποτέ…