Σε 4 ώρες Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το νέο τραίνο. Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια!!!

Τη δυνατότητα να κλείσει το εισιτήριό του για τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ταξιδεύοντας με τις νέες σύγχρονες αμαξοστοιχίες, έχει το επιβατικό κοινό. Δείτε τις τιμές και τα δρομολόγια.

Λιγότερο από 4 ώρες θα διαρκούν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και το αντίστροφο, με τις νέες σύγχρονες αμαξοστοιχίες ETR470 που εντάσσονται στον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η έναρξη των δρομολογίων με τα νέα τρένα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, με την εταιρεία να δίνει στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να κάνει κράτηση των εισιτηρίων μέσω της online πλατφόρμας της (πατήστε εδώ).

Οι τιμές των εισιτηρίων

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα εμφανίζονται και οι τιμές των εισιτηρίων, που αφορούν τις σύγχρονες αμαξοστοιχίες, και διαμορφώνονται βάσει της κατηγορίας θέσης (Α’ και Β’) που θα επιλεχθεί.

Ειδικότερα, το εισιτήριο στην Α’ Θέση κοστίζει 62,5 ευρώ, ενώ στη Β’ η τιμή ανέρχεται σε 53 ευρώ. Δηλαδή, είναι κατά 10 ευρώ πιο ακριβά από τα εισιτήρια για τις υφιστάμενες αμαξοστοιχίες (A’ Θέση: 52,5 ευρώ, Β’ Θέση: 43 ευρώ).

Όπως, όμως, έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για 20 ημέρες (15/5 – 3/6) όσοι επιλέξουν τις νέες αμαξοστοιχίες ETR470 , θα επωφεληθούν από έκπτωση 20%. Επομένως, όσοι ταξιδέψουν το εν λόγω διάστημα με τα νέα τρένα θα πληρώσουν για τη θέση Α’ 52 ευρώ και για τη Β’ 44 ευρώ.

Ποια θα είναι τα δρομολόγια με τα νέα τρένα;

Σε καθημερινή βάση, και μέχρι να ενταχθούν όλα τα νέα τρένα στον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα εκτελούνται δύο δρομολόγια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη (και το αντίστροφο), με τον χρόνο του συνολικού ταξιδιού να είναι κάτω από 4 ώρες. Σημειώνεται ότι ο χρόνος ταξιδιού με τις υπάρχουσες αμαξοστοιχίες της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 4 ωρες και 15 λεπτά και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνεται λόγω καθυστερήσεων.

Ειδικότερα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:25 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:26, και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης (Α΄) και πέντε οικονομικής (Β’). Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει 475 επιβάτες και, σύμφωνα με την εταιρεία, περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.