Αυλή των χρωμάτων: Αφιέρωμα στον πρίγκιπα του τραγουδιού Τόλη Βοσκόπουλο!

Στον «Πρίγκιπα» Τόλη Βοσκόπουλο είναι αφιερωμένη η «Αυλή των Χρωμάτων».

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι με την αναδρομή στην μεγάλη καριέρα, την πολυτάραχη ζωή ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη που με τις δημιουργίες και τις ερμηνείες του σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννιέται το 1940 και μεγαλώνει στην λαϊκή συνοικία της Κοκκινιάς, είναι το 12ο , το τελευταίο παιδί, ο μοναχογιός της πολυμελούς οικογενείας Βοσκόπουλου. Με την ενηλικίωσή του, κάνει την εμφάνισή του στο θεατρικό σανίδι, το 1963 το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, στην συνέχεια περνά στη μεγάλη του αγάπη τη μουσική, μαθαίνοντας μπουζούκι και εν συνεχεία δοκιμάζει την τύχη του στο τραγούδι. Καθιερώνεται και το ‘68 με την εκπληκτική ερμηνεία του με το τραγούδι «Άγωνία» μια σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα σε στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη (Τσάντα) και η καριέρα του εκτοξεύεται κυριολεκτικά στα ουράνια…

Η πορεία του ακολουθεί λαμπρή. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους δημιουργούς, τους: Ζαμπέτα, Πλέσσα, Παπαδόπουλο, Δερβενιώτη, Βίρβο, Καλδάρα, Κατσαρό, Πυθαγόρα, Πάριο, Πολυκανδριώτη, Χατζηνάσιο, Βασιλειάδη, Άκη Πάνου, Καραμπεσίνη, Τσώτου, Τόκα, Ιακωβίδη, Νικολόπουλο και όχι μόνο.

Κάθε ερμηνεία του είναι πραγματικά μια συγκλονιστική μουσική εξομολόγηση επί σκηνής! Γίνεται είδωλο, απολαμβάνει τη λατρεία και την αποθέωση σε κάθε εμφάνισή του.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, εκλεκτοί καλεσμένοι έρχονται στην Αυλή μας, οι οποίοι ερμηνεύουν εξαιρετικά τα αξεπέραστα κομμάτια του ερμηνευτή – μύθου. Ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Βασίλης Δήμας, η Αγγελική Δάρρα και ο Ηλίας Παλιουδάκης.

Στην παρέα μας και άνθρωποι που έζησαν από πολύ κοντά, συνεργάστηκαν και αγάπησαν τον Τόλη Βοσκόπουλο. Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου μας μιλά με θαυμασμό γι’ αυτόν τον αυθεντικά αληθινό άνδρα και γοητευτικό σταρ όπως τον χαρακτηρίζει. Έχει μάλιστα γράψει στο παρελθόν, ότι ο Τόλης ήταν τόσο αληθινός που έμοιαζε ψεύτικος…

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνστανέλλος που συνδέονταν με συγγενική σχέση με τον κορυφαίο καλλιτέχνη και συγκατοικούσαν εδώ και περίπου 12 χρόνια στην ίδια κτηριακή κατοικία. Και ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού στην Ελλάδα, ο Μανώλης Καραντίνης που επί 22 χρόνια ήταν στενός συνεργάτης και αγαπημένος φίλος με τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ωραίες αναμνήσεις από τις συνεργασίες τους, μας μεταφέρει και ο οικοδεσπότης μας Χρήστος Νικολόπουλος που γνώρισε τον Τόλη και συνεργάστηκε πρώτη φορά μαζί του το 1971 στη «Φαντασία». Έκτοτε, είχαν αρκετές φορές δουλέψει παρέα, μάλιστα το1998 ο Βοσκόπουλος του ζήτησε να συνθέσει τα τραγούδια της θεατρικής μουσικοχορευτικής του παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» που ανέβηκε στο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά.

Όπως πάντα ο συγγραφέας, στιχουργός και καλλιτεχνικός επιμελητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης, μέσα από το «Σημείωμα» του, σκιαγραφεί μεστά και περιεκτικά τη μορφή του αξεπέραστου καλλιτέχνη.

Ενορχηστρώσεις και Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός