Έφυγε με “αγκάθι” στην καρδιά για όσα είχε αποκαλύψει σε απαγορευμένο βιβλίο η αδερφή του…

Σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, θα πουν το τελευταίο αντίο από το Ά Νεκροταφείο στις 3.00 το μεσημέρι. Ωστόσο σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η Espresso βαθύ αγκάθι στην καρδιά για τον άρχοντα του λαϊκού πενταγράμμου Τόλη Βοσκόπουλου, ήταν η βιογραφία που κυκλοφόρησε η αδερφή του Παναγιώτα Βοσκοπούλου και ο ανηψιός του Απόστολος Παστός στις αρχές της δεκαετίας του 2000, “Χωρίς την έγκρισή μου” όπως είναι και ο ομώνυμος τίτλος της βιογραφίας ντοκουμέντο. Ένα αγκάθι που είχε ανοίξει βαθιά πληγή στην καρδιά του μεγάλου έλληνα καλλιτέχνη και το έφερε βαρέως μέχρι και την ημέρα που έκλεισε τα μάτια του. Ένα βιβλίο που πέρασε από σαράντα κύματα και πίκρανε τον άρχοντα του ελληνικού πενταγράμμου τόσο, που έφτασε στο σημείο να ακολουθήσει τη νομική οδό και το βιβλίο να αποσυρθεί άρον άρον από τα ράφια των βιβλιοπωλείων.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν η μεγαλύτερη αδερφή του Παναγιώτα που ήταν ακόμα εν ζωή και για πολλά χρόνια στο πλευρό του Τόλη, κρατούσε σημειώσεις για την ζωή του αδερφού της. Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ μονιασμένα, όπως άλλωστε έκανε ο Τόλης με όλες τις αδερφές του. Μοναχογιός ο ίδιος άλλωστε και όλα τα κορίτσια του σπιτιού είχαν πέσει πάνω του. Τον πρόσεχαν σαν το στερνοπούλι τους. Όμως και ο ίδιος ο Τόλης όταν άρχισε να πατάει στα πόδια του δεν άφησε ούτε στιγμή από το βλέμμα του, τις αδερφές του και τις οικογένειές τους.
Ήταν πάντα υπερπροστατευτικός και έδινε στην οικογένειά του, τα πάντα για να μην στερηθούν τίποτα.
Όπως αναφέρεται στο απαγορευμένο βιβλίο ντοκουμέντο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της αδερφής του Παναγιώτας Βοσκοπούλου, ο Τόλης για αρκετά χρόνια είχε στο πλευρό του και τον ανηψιό του και γιο της Παναγιώτας Βοσκοπούλου, με τον οποίο ήταν πολύ αγαπημένοι. Το γυαλί όπως λέει η αδερφή του ράγισε, όταν ο Τόλης άρχισε να απομακρύνεται από την οικογένειά του. Οι δυσκολίες στις σχέσεις των δύο αδερφιών ξεκίνησαν όταν ο Τόλης -σύμφωνα με τα γραφόμενα της αδερφής του- δεν συμπεριφερόταν σωστά σε εκείνη, μιλώντας της άσχημα ακόμα και μπροστά σε κόσμο. Η εφημερία περιγράφει μ γλαφυρό τρόπο, όσα αναφέρει μέσα το βιβλίο αυτό.

Του πρόσφεραν τρελά ποσά…

Σύμφωνα με την Παναγιώτα Βοσκοπούλου και το βιβλίο ντοκουμέντο, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν τόσο μεγάλος καλλιτέχνης που πολλές φορές η ίδια είχε γίνει μάρτυρας διαφόρων ποσών που του προσέφεραν για να τραγουδήσει. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ από την Αυστραλία είχε επισκεφτεί τον Τόλη και του είχε προσφέρει το μυθικό ποσό των 100 εκατομμυρίων για να τραγουδήσει για ένα μήνα σε κέντρο της Αυστρλίας. Ωστόσο ο Τόλης του απάντησε “Δεν μπαίνω ούτε σε καράβι, ούτε σε αεροπλάνο” πετώντας έτσι στον κάλαθο των αρχήστων την απίστευτη αμοιβή που του έδιναν.