Θρήνος: έφυγε ο ξανθός πρίγκιπας της Έλενας Ναθαναήλ!!!

Ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της δεκαετίας του ΄70 που συμπρωταγωνίστησε στο πλευρό της Έλενας Ναθαναήλ, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Πρόκειται για τον Γερμανό ηθοποιό Τόμας Φρίτς. Στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων», ο ξανθός Γερμανός πρίγκιπας Ίαν, το έσκασε από τη θαλαμηγό του για να ζήσει έναν δυνατό καλοκαιρινό έρωτα με την Ελληνίδα ξεναγό, που υποδυόταν η καλλονή της εποχής Έλενα Ναθαναήλ. Η ελληνοσουηδική συμπαραγωγή, προβλήθηκε το 1968 με το πρόσωπο του Τόμας Φριτς να απασχολεί τον τύπο. Η ταινία προβλήθηκε στην Αγγλία, τις ΗΠΑ αλλά και την Γαλλία με μεγάλη επιτυχία. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ναθαναήλ – Φριτς, με την ακαταμάχητη γοητεία του έγραψε την δική του κινηματογραφική ιστορία
Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η Βάσω Κυριακίδου στο FB μέσα από την σελίδα της “Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογτράφου”.

Από την ταινία “Επιχείρηση Αππόλων”

Ο Γερμανός ηθοποιός μάλιστα είχε μιλήσει για τον θάνατο της Έλενας Ναθαναήλ, λέγοντας: «Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα»….