Που και πότε θα γίνει η κηδεία της κορυφαίας Φιλιώς Πυργάκη. Δάκρυα συγκίνησης από όλους τους καλλιτέχνες!

 

Η βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο που εδώ και 10 χρόνια πολεμούσε. Η ίδια μετά τον χαμό του συζύγου της τον περασμένο Μάιο, δεν μπόρεσε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος και κυρίως οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της, θα βρίσκονται αύριο στις 18.00 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο Ακόβας στο Άργος όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία και αμέσως μετά θα ενταφιαστεί στο νεκροταφείο της πόλης. Νωρίτερα η σωρός της κορυφαίας τραγουδίστριας θα βρίσκεται στο ναό για λαϊκό προσκύνημα.
Το 2018 η Φιλιώ Πυργάκη είχε παραχωρήσει την τελευταία της συνέντευξη στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso που με θάρρος μιλούσε για το πως αντιμετώπιζε τον καρκίνο:

“Παλεύω με τον καρκίνο εδώ και δέκα χρόνια. Η Παναγία με βοήθησε να ζήσω μέχρι τώρα. Και για κάθε μέρα που περνάει και ζω εγώ τη μνημονεύω. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα η πίστη. Τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Τήνο για να εκπληρώσω το τάμα μου. Το παλεύω, όπως σας έχω ξαναπεί και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Δεν το βάζω κάτω και δεν πτοούμαι. Κάνω συνεχώς εξετάσεις και η πορεία μου είναι καλή. Απλώς, τα πόδια μου δεν με κρατάνε πολύ.

Πολεμάω με τον καρκίνο. Όχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξη αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: Να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: Να μην το βάλει κανένας κάτω. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι, και να χαμογελάμε.

Όταν μου το πρωτοείπαν οι γιατροί, στεναχωρήθηκα, αγχώθηκα, δεν ήξερα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα. Τόσο πολύ ήθελα να τον νικήσω. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, δυστυχώς κατέρρευσα.

Κάνω τις εξετάσεις μου και πολεμάω για να είμαι καλά και όρθια στα πόδια μου. Νιώθω καλά. Προσεύχομαι στην Παναγία για να μου δώσει παράταση ζωής για να μπορέσω να απολαύσω τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άντρα μου. Όσο για τον κόσμο, πείτε σε όσους με αγάπησαν και τους διασκέδασαν ότι τους ευχαριστώ και θα τους ευγνωμονώ.”