Έφυγε η βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη! Ο θάνατος του συζύγου της της έδωσε την χαριστική βολή!

Ούτε δύο μήνες δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τον αγαπημένο της σύζυγο η κορυφαία δημοτική τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη. Σήμερα τα ξημερώματα, έφυγε για το μακρύ ταηξίδι να συναντήση τον άνδρα που αγάπησε, όσο τη ζωή της. Η «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» στις 20 Μαίου αποχαιρέτησε για πάντα τον πολυαγαπημένο της σύζυγο Δημήτρη Κωστόπουλο.

 

Ο πόνος για το «αηδόνι της παράδοσης» ήταν αβάσταχτος, ενώ η πικρία της ήταν ακόμη πιο μεγάλη βλέποντας τον άνδρα της να φεύγει πρώτος από τη ζωή, αφήνοντάς την πίσω, να παλεύει με πολλά προβλήματα υγείας.

Χωρίς η ίδια να έχει το κουράγιο να παραστεί στην κηδεία, ο άνθρωπος που ήταν μαζί της μισό και πλέον αιώνα έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε εδώ και έναν χρόνο. Είναι το ίδιο «θεριό» που και η τραγουδίστρια αντιμετωπίζε εδώ και μία δεκαετία, κάνοντας χημειοθεραπείες και έχοντας πίστη στην Παναγία ότι θα τα καταφέρει. Και τελικά, έφυγε σήμερα. Η Espresso μέσα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα είχε αναφερθεί τόσο στο πρόβημα υγείας που είχε η τραγουδίστρια, όσο και στον θάνατο του συζύγου της.

Το πρωτοσέλιδο της Espresso που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2018

«Η Φιλιώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο με τον καρκίνο όσο και με το ισχίο της, δυστυχώς, δεν της έδωσαν την ευκαιρία να του πει το τελευταίο αντίο» έλεγε στην «Espresso» οικογενειακός της φίλος, ο οποίος προσπαθούσε να της δώσει κουράγιο, για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο πόνο της απώλειας του συζύγου της. Η κηδεία του έγινε στο χωριό Περδικονέρι Γορτυνίας, εκεί όπου είχε γεννηθεί, παρουσία φίλων και συνεργατών της μεγάλης δημοτικής τραγουδίστριας.

Δύναμη ψυχής

Δεν έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Φιλιώ Πυργάκη είχε συγκλόνισει το πανελλήνιο με την αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Espresso» για τον γολγοθά που ανέβαινε εδώ και χρόνια εξαιτίας του καρκίνου.

Η ίδια με δύναμη ψυχής είχε στείλει τότε το δικό της μήνυμα σε όλους τους Ελληνες που νοσούν. «Δεν φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: Να μην το βάλει κανένας κάτω. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι και να χαμογελάμε» είχε εξομολογηθεί με δύναμη ψυχής.

Σε πανηγύρι με τον Ανδρέα Κωνσταντινόπουλο (δεξιά)

Στην ίδια συνέντευξη, όταν την είχαμε ρωτήσει πώς είχε νιώσει μόλις οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι είναι άρρωστη, είχε πει με ειλικρίνεια: «Οταν μου το πρωτοείπαν οι γιατροί, στενοχωρήθηκα, αγχώθηκα, δεν ήξερα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα. Τόσο πολύ ήθελα να τον νικήσω. Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, δυστυχώς, κατέρρεα. Κάνω τις εξετάσεις μου και πολεμάω για να είμαι καλά και όρθια στα πόδια μου. Νιώθω καλά. Προσευχόμουν και προσεύχομαι στην Παναγία καθημερινά και της ζητάω να μου δώσει παράταση ζωής, για να μπορέσω να απολαύσω τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άνδρα μου. Οσο για τον κόσμο, πείτε σε όσους με αγάπησαν και τους διασκέδασα ότι τους ευχαριστώ και θα τους ευγνωμονώ. Αυτός ο λαός με έκανε τη Φιλιώ Πυργάκη που ξέρετε όλοι».

Χωρίς δυνάμεις

Ωστόσο ο άνθρωπος που τη στήριξε όσο κανείς άλλος έφυγε πρώτος από τη ζωή, με αποτέλεσμα η ίδια να μην είχε δυνάμεις ούτε να επιστρέψει στο τραγούδι, αλλά ούτε και για να ζήσει. «Για τη Φιλιώ ο σύζυγός της ήταν τα πάντα. Πολύ φοβόμαστε ότι έπειτα από αυτό το “χτύπημα” η ίδια ίσως δεν ξαναγυρίσει στο τραγούδι. Το χτύπημα της μοίρας είναι πολύ βαρύ για εκείνη» έλεγε τον Μάιο συγγενικό της πρόσωπο στην «Espresso», μιλώντας για τον βουβό πόνο της σπουδαίας κυρίας του δημοτικού τραγουδιού.