Ο Τάσος Χαλκιάς “έστειλε μήνυμα” στον Δημήτρη Λιγνάδη…

Με πραγματικά υπέροχο λόγο, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο  για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το «τσουνάμι» των καταγγελιών που πρωτοστατεί, την τελευταία περίοδο, στον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός που ανέλαβε προσφάτως και έκτακτα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αρχικά αισθάνθηκα περίεργα με όλα αυτά μα με την δεύτερη σκέψη προσπάθησα να αντιληφθώ ποια είναι η νέα πραγματικότητα. Ζούμε μια νέα πραγματικότητα στον χώρο του θεάτρου, αλλά την ζούμε εμείς. Κάποιοι από τους ανθρώπους του θεάτρου και γενικότερα το σύνολο των ανθρώπων του θεάτρου. Το θέατρο όμως παραμένει εκεί ατόφιο, καθαρό, τηρώντας τη σκοπιμότητα για την οποία υπάρχει και την αναγκαιότητα που χρειάζεται για τους ανθρώπους τους σύγχρονους και τους παλαιότερους. Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν πειραχθεί, έχουν ενοχληθεί, έχουν δυσαρεστηθεί αλλά έχουμε πάνω από όλα στεναχωρεθεί».

«Δεν είναι όλες οι καταγγελίες τέτοιου είδους που να μπουν στο ίδιο κουτί, στο ίδιο τσουβάλι. Είναι διαφορετικές. Υπάρχουν κατηγορίες οι οποίες αγγίζουν εγκληματικές και παραβατικές πράξεις. Υπάρχουν κατηγορίες που είναι λιγότερες επώδυνες και δεν ξέρω καν πόσο είναι άξιες να τιμωρηθούν» πρόσθεσε ο δημοφιλής πρωταγωνιστής. «Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του την υπεράσπιση του θεωρώ ότι είναι εντελώς λανθασμένος. Όταν υπάρχουν εγκλήματα στη μέση, που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, δεν σου φταίνει οι συνάδελφοι σου. Είτε είναι μέτριοι είτε είναι κακοί.  Δεν ξεκινάς την υπεράσπιση σου μαυρίζοντας τους συναδέλφους σου, το σωματείο σου και τη συντεχνία σου. Διότι όταν υβρίζεις το πρόσωπο του προέδρου των Ελλήνων ηθοποιών, υβρίζεις του Έλληνες ηθοποιούς γενικότερα».

 

«Το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Δημήτρης αυτό και τον λέω Δημήτρη γιατί ήταν ο φίλος μου Δημήτρης. και θα ήθελα πάρα πολύ να εξακολουθήσει να είναι αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο» συμπλήρωσε ο Τάσος Χαλκιάς. «Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ένοια της ύβρις, ας μην την απευθύνει έτσι, ελαφρά τη καρδία, εκεί που δεν πρέπει να την απευθύνει».

Δείτε το απόσπασμα: https://www.megatv.com/2021/02/28/tasos-xalkias-zoume-mia-nea-pragmatikotita-sto-xoro-tou-theatrou/