Χαρδαλιάς σε Αμβρόσιο: “κήρυκας του μίσους…” Και η Ιερά Σύνοδος απέναντι από τον Αμβρόσιο!

Τον «αφορισμό» του από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σχολιάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτηρίζοντας τον «Κήρυκα του μίσους και της αμάθειας».   Ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος διάβασε τον «μεγάλο» αφορισμό μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας βάζοντας στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.   «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει», αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς με ποστ στο Facebook.   «Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε. Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος. Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…», καταλήγει ο κ Χαρδαλιάς.
Ωστόσο η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της απαντάει στον Αμβρόσιο: “Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε”. Η Ιερά Σύνοδος ακύρωσε επί της ουσίας την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, να αφορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει «Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή: lifo