Χρήστος Λούλης: “Οι κακοποιητές είναι σαν τους καρχαρίες, μυρίζουν το αίμα από μακριά…”

Ο Χρήστος Λούλης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Hello! και στην Μαρία Κολλιάτσα. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τις κόκκινες γραμμές που θέτει κι αν του έχει τύχει να λάβει κάποια προσβλητική συμπεριφορά.

Σας έχει τύχει το αντίθετο, να σας προσβάλει κάποιος γηραιότερος; Πάλι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσατε; Γιατί κάποιες φορές είναι και θέμα τύχης και, αν σε κάποιον δεν έχει τύχει, δεν μπορεί να γνωρίζει πως αποτυπώνεται όλο αυτό στο ψυχισμό του άλλου.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που από πριν  έχουν την αίσθηση πως θα τους συμβεί. Εμένα δεν μου συνέβη ποτέ γιατί, από τότε που ήμουν πολύ νέος, από τα πρώτα βήματα καταλάβαινε ο άλλος ότι δεν του έπαιρνε να μου πει κάτι, ότι αρπάζομαι. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι το αντίθετο από εμένα, πιο ευάλωτοι, και οι κακοποιητές είναι σαν τους καρχαρίες, μυρίζουν το αίμα από μακριά.

Στην επαγγελματική σας πορεία τι αποτελούσε πάντα κόκκινη γραμμή;

Αυτό που με έκανε να αισθανθώ αμήχανα ήταν όταν κάποιος προσπαθούσε να εισβάλει στην προσωπική μου σφαίρα με βία, είτε λεκτική είτε σωματική. Αμέσως, αντανακλαστικά, αντιδρούσα γιατί είχα πολύ έντονο το ένστικτο της περιφρούρησης της προσωπικής μου ζώνης.