Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: “Με πλήγωσε πολύ βαθιά εκείνη τη στιγμή και μου πήρε πολύ χρόνο να συνέλθω…”

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έδωσε συνέντευξη στο Down Town και στον Γιάννη Τσιούλη κι αναφέρθηκε στην τοξική συνεργασία που είχε στο παρελθόν.

Έχετε βρεθεί σε τοξικά επαγγελματικά περιβάλλοντα; Πώς το έχετε διαχειριστεί;

Όποιος πει ότι δεν έχει βρεθεί, θα πει ψέματα. Αν έχεις δουλέψει στη ζωή σου, σε κάποια φάση θα βρεθείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι αναπόφευκτο. Αυτή είναι η ζωή, η συνύπαρξη του καλού και του κακού. Το ένα υπάρχει μέσα στο άλλο. Καθένας το διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο κι από αυτήν τη διεργασία διαμορφωνόμαστε.

Αυτό που μπορώ να μοιραστώ είναι μια δική μου συνεργασία πριν από σχεδόν σαράντα χρόνια, που με πλήγωσε πολύ βαθιά εκείνη τη στιγμή και μου πήρε πολύ χρόνο να συνέλθω. Τότε ένιωσα ότι κάθε πιθανότητα να έχω σχέση ξανά στη ζωή μου με αυτόν τον άνθρωπο ήταν απίθανη. Μετά από σαράντα χρόνια έφτασα στο σημείο να πω ότι πλέον αυτόν τον άνθρωπο τον εκτιμώ. Κι αυτό είναι μια δική μου προσωπική νίκη γιατί ο χρόνος κι η δουλειά μου με έκανε να γιατρευτώ από αυτήν την «κακοποίηση» και να τη μετατρέψω σε προχώρημα δημιουργικό. Και να μπορέσω να τον συγχωρήσω και να τον αγαπήσω. Η συγχώρεση είναι μεγάλη ιστορία, σε πάει μπροστά.