Χριστίνα Λαμπίρη: “Μέσα σε μία στιγμή χάθηκαν όλα…”

Την καρδιά της «άνοιξε» η Χριστίνα Λαμπίρη. Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια, που έγινε ευρύτερα γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής «Super Star», από το 2002 μέχρι το 2011, παραχώρησε συνέντευξη στο Hello! και συγκίνησε.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την οικονομική καταστροφή της οικογένειάς της και αποκάλυψε πώς ασχολήθηκε τελικά με τη δημοσιογραφία.

 

«Έγινα μητέρα και το ίδιο διάστημα η οικογένειά μου καταστράφηκε οικονομικά εξαιτίας μιας πυρκαγιάς. Μέσα σε μία στιγμή χάθηκαν όλα, έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας. Αυτή η δίνη μεγαλώνει διαρκώς σαν τους κύκλους μέσα σε μια λίμνη, βλέπεις την εξέλιξή της, ό,τι ακολουθεί σε βάθος χρόνου, που είναι το χειρότερο. Είναι αυτό που λέμε «ενός κακού μύρια έπονται». Υπήρξε μια ακολουθία γεγονότων που μας έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή η ιστορία άλλαξε εντελώς τα δεδομένα και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει ότι τα κορίτσια ή δουλεύουν στην οικογενειακή επιχείρηση ή παντρεύονται. Όταν επέμενα ότι εγώ ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, μου απαντούσε ότι αυτό δεν είναι επάγγελμα και ή θα εργαζόμουν μαζί του ή θα έβρισκα μια σοβαρή δουλειά να κάνω. Τελικά, λόγω των καταστάσεων -κι εκείνος δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση-, υποχρεώθηκα να βγω στην αγορά εργασίας, αρχικά για τις ανάγκες του παιδιού και στη συνέχεια για να στηρίξω το οικογενειακό εισόδημα».

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός όμως έμελλε να ανοίξει μπροστά σου μια μεγάλη καριέρα.

«Όταν προκύπτουν τραγικά πράγματα στη ζωή μας, πρέπει να υιοθετούμε τη φιλοσοφία «όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο». Μια τόσο σκληρή ιστορία με άλλαξε πολύ και με έφερε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι ζωής, σε αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, αλλά σε τεράστια ένταση. Θα μπορούσα να ήμουν απλώς μια δημοσιογράφος ενός περιοδικού, όπως ξεκίνησα. Ο Θεός όμως τα έφερε έτσι, με ευλόγησε με τέτοιον τρόπο, ώστε να το νιώσω όλο μέχρι 100%».